Stranice

Thursday 4 August 2011

Galliani: ' Od luksuznog restorana, talijanski nogomet postao je jeftina pizzeria!'

Adriano Galliani javno je izrazio svoju zabrinutost za lošim stanjem u talijanskom nogometu, te predvidio mogućnost da francuska liga, 'pretekne' talijansku po UEFA-inom koeficijentu.

Talijanska liga gubi jedno mjesto u Ligi prvaka od sezone 2012./13. od njemačke Bundeslige, a Galliani se boji da bi se stvari mogle pogoršati, s obzirom na jačanje francuske lige.

''Talijanski nogomet se iz luksuznog restorana pretvorio u pizzeriju, a francuska liga zauzima naše mjesto. Bilo kako bilo, nastavit ću se boriti za talijanski nogomet iako je bitka skoro izgubljena.'' - rekao je posljedni talijanski borac - Adriano Galliani, za La Gazzettu dello Sport.

Zatim je Galliani objasnio kako strani klubovi imaju puno veću zaradu od talijanskih klubova. To dokazuju transferi Alexisa Sancheza u Barcelonu, i Javiera Pastorea u PSG.

''Jedan od razloga za zabrinutost je i zarada od TV prava. Tako je Milan u prošloj sezoni od TV prava zaradio 73 mil.€ , dok su npr. Real Madrid i Barcelona zaradili preko 140 mil.€ . To je prilično velika razlika.'' - zaključio je Galliani.

No comments :