Stranice

Friday 22 July 2011

Raiola i Galliani krenuli po Cesca?


Unatoč tome što su iz Milana dugo negirali mogući transfer Cesca Fabregasa u svoje redove sada se priča potpuno okrenula.

Kako izvještavaju talijanski mediji Galliani je zajedno sa Raiolom dogovarao veliki posao koji je u ponedjeljak naveče dobio zeleno svjetlo od strane predsjednika Berlusconija.

Naime i pored kazne koja je izrečena njegovoj firmi "Fininvest" predsjednik se izgleda odlučio na potrošnju pa je Raioli dao zadatak da tokom narednih mjesec dana na "San Siro" dovede,ni manje ni više nego Cesca Fabregasa.

Raiola je naime rekao kako bi posao sa Arsenalom mogao zaključiti uz cifru od 35 miliona eura koje bi Milan isplatio u 4 rate.Igrač bi potpisao ugovor na 5 godina,a tokom tih pet godina u Milanu bi primao 7 miliona eura godišnje.Jedino bi više od njega primao Zlatan Ibrahimović.

Berlusconi takođe ima veliku želju da pojačanje predstavi 21.augusta na meču između Milana i Juventusa koji se igra u okviru "Trofeo Berlusconi" turnira.Galliani sada ima sve potrebne uslove za početak zahtjevnih pregovora tokom kojih prvo mora izbaciti iz utrke Barcelonu,a zatim ubijediti čelnike Arsenala da puste svog kapitena i najboljeg igraca.Uz ovo važno je napomenuti i da je Barcelona osigurala usluge Alexis Sancheza i vjeruje se da Barcelona više nema dovoljno novca za dovođenje Cesca.

NAPOMENA:Ovo su i dalje samo špekulacije,novine svašta pišu ali sve će se znati do kraja augusta.

No comments :