Stranice

Monday 11 July 2011

Milan u strahu za vlastitu financijsku budućnost

Čelnici talijanskog nogometnog prvaka Milana priznali su da su zabrinuti za financijsku budućnost kluba nakon što je vlasnik kluba Silvio Berlusconi kažnjen s astronomskih 560 milijuna eura... Toliki iznos Berlusconijeva tvrtka Fininvest, koja je i vlasnik Milana, mora platiti konkurentskoj medijskoj grupaciji CIR nakon što se pokazalo da je još 1990. podmitila suca kako bi odobrio preuzimanje izdavačke grupacije Mondadori.

- To je nešto što će jako utjecati na Milan. Radi se o ozbiljnoj, ludoj svoti. Takav iznos za nadoknadu štete? Nikad ništa slično nismo vidjeli u Europi - izjavio je talijanskim medijima dopredsjednik kluba Adriano Galliani koji nije želio potvrditi, ali nije ni demantirao da bi cijeli slučaj mogao utjecati na Milanovu aktivnost na tržištu u ljetnom prijelaznom roku.

- Milan je još uvijek u predsjednikovom srcu, on voli svoje dijete. Kupio je klub koji je bio u bankrotu 1986. i učinio ga najuspješnijim na svijetu. Siguran sam da će učiniti sve da ga zadrži na sadašnjoj razini - dodao je Galliani.
''Rossonerima'' situaciju dodatno otežava podatak da su prošlu fiskalnu godinu završili sa 60 milijuna eura deficita. Očekuje se da će se Berlusconi, aktualni talijanski premijer, tijekom utorka pojaviti u klupskom trening-centru Milanellu. Tada bi mogle biti poznate još neke pojedinosti oko trenutačne neugodne situacije.

No comments :