Stranice

Tuesday 26 July 2011

Italija: 18 klubova i 26 osoba pod istragom zbog ilegalnog klađenja

Talijanski nogometni klubovi Atalanta i Chievo samo su dva od 18 klubova u Italiji koje će istražna komisija ispitati zbog sumnje u ilegalno klađenje...

U lipnju je nekoliko desetaka nogometaša, bivših i sadašnjh, i ljudi povezanih s nogometom uhićeno zbog sumnje da su sudjelovali u namještanju utakmica. Sumnja se da je ilegalna kladioničarska organizacija pokušala utjecati na određene klubove i sportaše da svojom igrom utječu na konačni ishod rezultata.

Osim dva spomenuta kluba koja se natječu u najelitnijem talijanskom nogometnom razredu, pod sumnjom su i klubovi iz Serije B i C. Jedan od 26-orice osumnjičenih nogometaša, doduše bivši, je i Giuseppe Signori koje će biti saslušan pred istražnom komisijom.

Ostali bivši ili sadašnji igrači su Erodiani, Paoloni, Parlato, Bellavista, Buffone, Bressan, Gervasoni, Micolucci, Sommese, Tuccella, Furlan, Bettarini, Fabbri, Gibellini, Santoni, Manfredini, Tisci, Doni, Deoma, Zaccanti, Veltroni, Rossi, Ciriello, Quadrini i Saverino.

Ukoliko se bilo kome od njih dokaže krivnja, prijeti im duga suspenzija, pa čak i doživotni izgon iz nogometa. Klubovima, pak, s druge strane prijeti oduzimanje bodova.

No comments :