Stranice

Wednesday 13 July 2011

Baresi: 'Leonardo nije izdajnik, ali neke izjave nisu bile u redu!'

Franco Baresi, bivši igrač Milana koji je čitavu karijeru bio odan dresu 'Rossonera' osvrnuo se na svoj klub dana, kao i na njegove nove zvijezde i njihove postupke.
Legenda Milana Franco Baresi u ekskluzivnom intervjuu za talijanski tjednik Panorama komentirao je današnji Milan s kojim je on u svojim godinama osvajao sve, ali i postupke današnjih zvijezda 'rossonera'
Baresi, simbol Milana, s talijanskim je prvoligašem osvojio sve što se moglo osvojiti, šet naslova prvaka Italije, četiri talijanska Superkupa, tri Lige prvaka, isto toliko Kupa UEFA i jedan naslov svjetskog prvaka u dresu Italije...
Baresi se, uz to, nalazi na 19 mjestu ljestvice najboljih igrača 20. stoljeća koju je objavio list World Soccer, a FIFA ga je uvrstila na listu 125 najboljih živućih nogometaša.
Sudeći po osvojenim naslovima i godinama provedenima u istom dresu Baresi može s pravom komentirati sadašnju situaciju njegovog kluba.
- Leonardo nije izdajnik - osvrnuo se Baresi ponajprije na nekadašnjeg igrača i trenera Milana.
- Odluka da se ponudi na trištu je posve opravdana. Milan je bio taj koji ga je 'ostavio kući' na trosjedu - stala je u obranu Leonarda nogometna legenda, ali ipak mu zamjerivši neke postupke.
- Pogriješio je kada je rekao da je Inter vrhunac njegove karijere i ostvarenje sna. Pred takvom izjavom nepojmljivo mi je reči navijačima da mu ne zvižde - zamjerio mu je prelazak u međugradskog rivala Baresi.
- Gattuso je vrlo simpatičan dečko - komentirao je i današnji simbol Milana, Gennara Gattusa.
- Ipak, on se ponekad previše zanese u utakmicu i zarvši u situacijama zbog kojih kasnije žali - opravdao je i tempreament igrača Baresi.
No, na upite  koga vidi kao svog nasljednika Franco Baresi nije naveo niti jedno ime iz redova 'rossonera'.
- Među igračima koji su još uvijek aktivni kao moje nasljednike  mogu navesti samo dva imena, ono Javiera Zanettia i Alessandra Del Piera - zaključio je Baresi.

No comments :