Stranice

Saturday 7 May 2011

Salutate la capolista! - Milan osvojio 18. Scudetto

Na Olimpicu, u derbi susretu 36. kola talijanske Serije A, bodove su podijeili Roma i Milan, odigravši 0:0. Ovaj rezultat puno više odgovara Rossonerima, koji su i matematički osigurali naslov prvaka Italije, prvi nakon 2004. godine.
I dok je Milan osvojenim bodom postao prvak dva kola prije kraja prvenstva, Roma s bodom nije napravila značajniji pomak u borbi za Ligom prvaka, odnosno četvrtom pozicijom.

U sastavu gostiju od prve minute zaigrao je i povratnik nakon suspenzije Zlatan Ibrahimović, dok je u nastavku utakmice ušao i Alexandre Pato, koji je neko vrijeme izbivao s terena zbog povrede. Roma je bila nešto bolja, bar u prvih 45 minuta, ali nije uspjela iskoristiti svoje prilike.

Christian Abbiati je u 14. minuti obranio udarac Mirka Vučinića nakon sjajnog ubačaja Marca Cassettija. Nekoliko minuta kasnije, Brighi se sudario sa Gattusom. Pokušao je nastaviti utakmicu, ali je na kraju ipak morao napustiti teren.

Zamijenio ga je Aleandro Rosi, kojem je Abbiati kasnije obranio dva pokušaja. Iako je Roma ekipa koja zna kako pobijediti u derbiju, Milan je uspio sačuvati svoj gol i s večerašnjih 0:0 početi sa velikim slavljem. Kada je sudac odsvirao kraj, nastalo je veliko slavlje Milanovih nogometaša i navijača.

Tako je nakon šest godina dominacije Intera, Milan osvojio Scudetto.

1 comment :

Anonymous said...

treba nam i kup