Stranice

Tuesday, 24 May 2011

Raiola predviđa Ibrin odlazak


Mino Raiola, menadžer Zlatana Ibrahimovića, otvorio je vrata prelasku njegovog klijenta u Real Madrid, piše Corriere dello Sport.


Real Madrid se povezivao sa Ibrahimovićem, a menadžer švedskog napadača u razgovoru za Corriere dello Sport istakao je da postoji mogućnost da se transfer ostvari.

"Ukoliko dobijemo dobar prijedlog, moglo bi se nešto desitit. Ali, mislim da će Zlatan napustiti Milan, samo ukolko klub bude želio prodati ga", rekao je Raiola, dodavši:

"Mourinho ga želi? Onda Perez (predsjednik Reala) mora razgovarati sa Gallianijem (potpredsjednik Milana). Za mene je Ibrahimović najbolji na svijetu i stoga vrijedi kao i Ronaldo, 150 miliona eura".

"Ibra je rekao da je Milan njegov posljednji klub, ali ja mislim da neće tako biti", dodao je Ibrahimovićev menadžer.
Oglasio se i talijanski dnevnik 'Corriere dello Sport' na čije se napise poziva i španjolska Marca, portugalski trener nogometaša Real Madrida Jose Mourinho želio bi u svojim redovima od sljedeće sezone napadača Milana Zlatana Ibrahimovića...
Mino Raiola, Ibrahimovićeg agent, potvrdio je Mourinhov interes za Šveđanina, ali inzistira da se oko eventualnog transfera mora obratiti Milanovom dopredsjedniku Adrianu Gallianiju.
- Bio je to zanimljiv prijedlog koji u Milanu, mislim, žele propustiti. Postoji interes, ali Ibrahimović nema namjere ni želje za odlaskom - rekao je Raiola o svom klijentu koji je stigao u Milan prošlog ljeta na posudbu iz Barcelone, te u prvoj sezoni poveo "rossonere" prema "scudettu".
Na pitanje je li Mourinho osobno nazvao Ibrahimovića i pozvao ga u Real, Raiola kaže:
- To nije važno. Važno je da se stupi kontakt s Gallianijem. U Milanu moraju uvjeriti Zlatana na prodaju. Ibra će razmisliti samo ako je Milan spreman pustiti ga. 
Na pitanje koliko bi eventualan transfer bio vrijedan, Raiola odgovara:

- Ako Cristiano (Ronaldo) košta oko 150 milijuna eura, Zlatan vrijedi jednako toliko. Možda ja nisam možda najobjektivniji, ali za mene je on najbolji svjetski igrač.

No comments :