Stranice

Monday 23 May 2011

Milan prvak, Udinese u Ligi Prvaka

U posljednjem, 38. kolu talijanskog nogometnog prvenstva Udinese je izborio nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka sljedeće sezone odigravši na svom stadionu Friuli 0-0 s prvakom Milanom... 



Uoči posljednjeg kola jedina nepoznanica u prvenstvu bila je tko će između Lazija i Udinesea osvojiti četvrto mjesto koje vodi u LP, budući je Milan već ranije osigurao naslov, Inter i Napoli izravni plasman u elitno klupsko nogometno natjecanje, dok su se Sampdoria, Brescia i Bari već oprostili od prve lige. 


Udineseu je bio dovoljan i remi za osiguranje četvrte pozicije budući je u slučaju istog broja bodova kao i Lazio imao bolju gol-razliku. Na kraju je sastav iz Udina dominirao protiv Milana, ali nije uspio zatresti mrežu ponajprije zahvaljujući igraču susreta, rezervnom vrataru "rossonera" Marcu Ameliji, koji je obranio nekoliko stopostotnih prilika, kao i jedanaesterac iz 74. minute koji je izveo Antonio Di Natale. 

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka stadion Friuli eruptirao je od oduševljenja budući će Udinese imati priliku izboriti LP po prvi put nakon sezone 2005/06. 

No comments :