Stranice

Friday, 27 May 2011

De Laurentiis: 'Nećemo prodavati zvijezde!'

Aurelio De Laurentiis, predsjednik Napolija, odbacio je špekulacije da je Tottenham kontaktirao talijanski klub u vezi napadača Ezequiela Lavezzija. Također istakao je da će zadržati zvijezde u timu.
Lavezzi je dosta doprinio ove sezone Napoliju, koji se plasirao u Ligu prvaka. To je odmah dovelo do špekulacija koje su ga selile u Englesku.

"Lavezzi? Nikada nisam razgovarao sa Tottenhamom", rekao je Aurelio De Laurentiis.

Predsjednik Napolija poručio je navijačima da budu mirni, jer će učiniti sve da zadrži zvijezde u klubu, uključujući i Mareka Hamšika i Edisona Cavanija, koji je nedavno potpisao novi ugovor.

"Navijači mogu biti mirni. Kad je prelazni rok, onda svako želi nekoga kupiti, ali 95% od toga su neistine. Navijači napolija su inteligentni i ne mogu to uzimati zaozbiljno. Mi smo klub koji napreduje i nastavit ćemo to činiti", rekao je De Laurentiis, dodavši:

"Ukoliko neko bude želio kupiti igrača koji ne želi nositit naš dres, morat će debeo platiti. Ali, ja u sedam godina nisam primio bilo kakvu ponudu i ja sam taj koji odlučuje. Mi nismo supermarket, mi smo radnja skupog nakita. Kada ljudi vide cijene, uplaše se i odu".

1 comment :

Anonymous said...

pa zasto i biste kada ste osigurali ligu prvaka