Stranice

Saturday 30 April 2011

Thiago Silva: Želim ići Maldinijevim stopama!

Brazilski nogometni reprezentativac u redovima Milana Thiago Silva (26) izjavio je za La Gazzettu dello Sport kako nema namjeru promijeniti klub do kraja karijere... 

Na San Siro je Silva stigao krajem 2008. godine iz Fluminensea, a ove je sezone uz Alessandra Nestu odigrao prema mnogima ključnu ulogu u Milanovom pohodu na prvi "scudetto" od 2004. godine.

- Istina je da igram opuštenije uz Alessandra Nestu uz svoj bok, kao i da imam više vjere u svoje sposobnosti nego prošle sezone. Nesta je jedinstven i često mi priča na travnjaku. Sjećam se još uvijek svoje prve prijateljske utakmice protiv Varesea kada mi nije prestajao davati instrukcije ni trenutka. Tada sam mu čak rekao da me glava zabolila od njegovih savjeta, ali danas sam se navikao.

Iako se po medijima znao spominjati potencijalni njegov transfer u Real Madrid, brazilski stoper kaže da želi ostaviti trag u dresu "rossonera".

- Sviđa mi se ideja da postanem simbol ovog kluba. Bio bih sretan da osvojim makar i polovicu onog što je Paolo Maldini osvojio u karijeri, da krenem njegovim stopama.

Na kraju je Silva rekao tko je prema njegovom mišljenju najzaslužniji za činjenicu da je Milan na pragu osvajanja "scudetta".

- Zlatan Ibrahimović donio je pobjednički mentalitet u našu momčad. Od prve utakmice govorio nam je stalno da sve moramo pobijediti i zato ako osvojimo "scudetto" bit će to ponajviše zahvaljujući njemu. 

1 comment :

Anonymous said...

super, najbolji obrambeni igrac