Stranice

Tuesday 29 March 2011

Trapattoni: Želi li naslov, Milan mora slaviti u derbiju!

Gotovo cijelu igračku karijeru Giovanni Trapattoni proveo je u dresu Milana koji je u dva navrata i vodio s klupe (1974., 1976.). Mnogo je više vremena proveo kao šef struke u Interovoj nogometnoj momčadi (1986.-1991.)... 

Aktualni izbornik irske nogometne reprezentacije i dalje je vezan za ta dva milanska kluba, pa je tako i zanimljiv sugovornik medijima na temu nadolazećeg gradskog derbija. Derbi della Madonina na rasporedu je 2. travnja u sklopu 31. kola Serije A. Milanski klubovi udaljeni su samo dva boda na ljestvici i subota bi mogla donijeti promjenu u korist Intera upiše li Leonardova momčad pobjedu.

- Sviđa mi se Massimiliano Allegri, mislim da je pravo iznenađenje. U ljeto su svi očekivali da će igrati s petoricom ili šestoricom napadača kako bi usrećio Berlusconija. Umjesto toga, Allegri je promijenio mentalitet igrača, uvjerio je svoje šampione da prvo moraju osvojiti loptu, a tek joj potom pokušati pronaći put do mreže.

- Momčad bez logike odjednom je postala momčad spremna osvojiti naslov prvaka, a sve zahvaljujući duhu i požrtvovnosti. Njihov će dvoboj biti poput utakmice Lige prvaka. Želi li Milan do "scudetta", bit će im potrebno pronaći način kako u derbiju zaustaviti Inter. Prestigne li ih Leonardova momčad, bit će to kraj priče. "Nerazzurri" će postati poput onih američkih nosača aviona koji ne gube ratove. 

No comments :