Stranice

Monday 28 March 2011

Sude mu za prijevaru: Silvio je prvi put u 8 god. došao na sud!

Protiv talijanskog premijera vode nekoliko sudskih procesa. No on obično na sud ne dolazi. U ponedjeljak se pojavio na sudu u Milanu i to prvi put nakon osam godina.
Silvio Berlusconi, talijanski premijer se u ponedjeljak prvi put pojavio na sudu nakon gotovo osam godina.  Na sudu u Milanu njegovu medijsku kuću Mediaset terete za poreznu prijevaru pri kupoprodaji televizijskih prava. Tužitelji Berlusconija naime optužuju da je umjetno napuhao, kroz lažne off shore tvrtke, cijenu prava za objavljivanje američkih filmova koje je otkupljivao njegov Mediaset. Ako ga osude može dobiti 18 mjeseci do šest godina zatvora. Premijer je nakon suđenja rekao kako je na ročištu sve prošlo dobro te je naglasio kako niti jedna optužba tužitelja nije točna. Iako suđenje traje već dulje vrijeme te iako mu sude i u ostalim procesima Berlusconi na sudove nije dolazio od lipnja 2003. godine, piše Telegraph. 
Početkom travnja bi mu trebalo početi i suđenje za seks s maloljetnom Marokankom Ruby. Berlusconi je već nekoliko puta istaknuo kako su protiv njega podizali razne optužnice no kako ga do sada niti jednom nisu osudili. 


Talijanski premijer prijavio je 40,89 milijuna eura prihoda za 2009. godinu, javlja AFP.  Godinu ranije prijavio je 23.05 milijuna eura. Prema Forbesovoj listi, Berlusconi je treći najbogatiji Talijan, a bogatstvo mu se procjenjuje na 7,8 milijardi dolara. Ispred njega su Michele Ferrero s 18 milijardi dolara i Leonardo Del Vecchio s 11 milijardi. 

No comments :