Stranice

Friday 31 December 2010

Adiyiah se vraća u Milan?



21-godišnjak je proveo samo pola sezone na posudbi u Reggini. 
Adiyiah je zadivio svijet nakon odličnih predstava na SP-u u20  sa reprezentacijom Gane , gdje je zabio 8 golova u 7 utakmica i bio najbolji strijelac.
Proveo je nekoliko mjeseci u Reggini, igrajući u Serie B, ali nije ostavio dobar dojam kod trenera i odigrao je samo 10 utakmica, najčešće kao zamjena i zabio je 1 gol.
Gianluca Atzori, trener Reggine, potvrdio je da Adiyiah nije konstantan sa svojim izvedbama  i da se treba poboljšati kako bi igrao češće. 
Adiyiah is expected to be sent to another loan spell, as he can’t play with the Primavera (too old) and has no room in the squad of Massimiliano Allegri.
Očekuje se da će biti poslan na neku drugu posudbu pošto je prestar za Primavera momčad, a nema mjesta u ''Primasquadri''.

Ozlijedili se Boateng & Amelia na pripremama u Dubaiju.



Talijanski mediji navode kako je Milan ostao bez Boatenga i Amelia zbog ozljede, a njih dvojica vjerojatno neće moći nastaviti pripreme u Dubaiju. Ozlijede nisu previše ozbiljne.
Boateng je ozlijedio prepone, te ga neće biti do 1.1. to znači da neće biti na raspolaganju za susret Milana i Al-Ahili koji će se održati 2. siječnja na ''Emirates Cup Challenge''
Marco Amelia je poslan u bolnicu nakon što je ''ogrebao'' lijevu ruku, no čini se da će biti spreman za susret sa Caglijarijem 6.siječna kada se nastavlja Serie A.
Alexandre Pato i Thiago Silva su se vratili treninzima, te se čini da će biti spremni za utakmicu sa Caglijarijem.




Wednesday 29 December 2010

Ronaldinho odlazi u meksički Chivas?




Ovo je samo jedan od dokaza da će Chivas postati najveći klub na svijetu, slavodobitno je rekao Jorge Vergara, predsjednik Chivasa iz Guadalajare, nakon što je Ronaldinhu uručio i crveno-bijeli dres s desetkom na leđima.
Posao koji se čini nevjerojatnim, prema pisanju meksičkog lista Record, gotov je. Ronaldinho je odbio ponudu brazilskoga Gremija, u kojem je ponikao, i posjet Rio de Janeiru iskoristio za sastanak s Vergarom.
- Presretan sam što ću igrati za takav klub. Shvatio sam koliko su vlasnici ambiciozni i želim sve osvojiti s Chivasom. Dat ću sve od sebe i jamčim show - rekao je 30-godišnji Brazilac, kojemu je jedanaesterostruki prvak Meksika ponudio četverogodišnji ugovor sa šest mlijuna dolara godišnje plaće.
- Moramo mu zahvaliti što želi biti dio Chivasa, a ne moram isticati što za nas znači dolazak ovakvog igrača - rekao je predsjednik Chivasa, koji je očito dobio bitku za Ronaldinha. Željeli su ga LA Galaxy, Gremio i mnogi drugi klubovi, no Ronaldinho je, čini se, odabrao Meksiko. Ponudu je prihvatio, ugovor je na stolu. Čeka se samo njegov potpis.

Leonardo: ''Ne navijam za Inter, ali mogu donijeti uspjeh klubu!''


Za mene je dolazak u Inter najveći mogući izazov. Ne postoji ništa veće od ovoga. Pogotovo ako se zna da dolazim u godini vjerojatno najvećeg uspjeha u povijesti kluba, rekao je novi trener Intera Leonardo, koji je danas u svom novom klubu i službeno predstavljen.

Brazilac je godinama igrao, skautirao i trenirao Milan, a mnoge je začudilo kada je takav 'milanista' prihvatio Morattijev poziv.


- Moram biti iskren i priznati da nisam navijač Intera. No siguran sam da ovom klubu i navijačima mogu donijeti uspjeh - rekao je Brazilac prije svog prvog treninga u Interu.


Monday 13 December 2010

Pato i T.Silva bit će oporavljeni do siječnja!


Dobre vijesti stižu za navijače Milana! Alex Pato i Thiago Silva, bit će spremni za 2.dio sezone.
Zvijezde brazilske reprezentacije zdrave će dočekati 2011. godinu i proljetni dio sezone. 
Thiago Silva je obavio operaciju u Brazilu i kako tvrde izvještaji, mogao bi biti spreman za mjesec dana, iako su postojala nagađanja o izbivanju s terena na dulje vrijeme (4 do 6 mjeseci).....
Pato nije igrao više od mjesec dana, ali kako tvrdi Milanov dopredsjednik Adriano Galliani, 20-godišnjak bi mogao biti spreman za utakmicu sa Caglijarijem, u 18. kolu, 6.siječnja, 2011. ''Robinho zasad dobro mjenja Pata u paru sa Ibrahimovićem. Dosad je taj 'trolist' zajedno zabio 21 gol u dosadašnjem natjecanju.... 

Galliani: ''Milan nema novca za Teveza!''

Nakon što je priopćenjem priznao da želi napustiti Manchester City, ime Carlosa Teveza odmah se počelo vezivati za mnoge europske nogometne velikane. Jedan od njih je i talijanski Milan iz kojeg su potvrdno odgovorili na upit jesu li u potrazi za napadačkim pojačanjem. Ipak, argentinski napadač Cityja to neće biti, potvrdio je Adriano Galliani, potpredsjednik trenutačno vodeće momčadi Serije A.
- Tevez je sjajan nogometaš, ali mi ne možemo toliko investirati - veli Galliani za igrača kojeg, prvenstveno, City ne pušta, a i kada bi ga pustio to sigurno ne bi bilo za manje od 30 milijuna eura.
Nešto slično iz Milana su tvrdili i u slučaju Zlatana Ibrahimovića kojeg su potom, ipak, doveli iz Barcelone. Napadačko pojačanje traži i Inter...

Allegri: ''Sad čekamo Romu!''


Allegri je sretan nakon uvjerljive pobjede nad Bolognom 0-3 golovima Boatenga, Robinha i Ibrahimovića, koji je i asistirao Robinhu i ''Princeu'', a trener vjeruje da je poraz od Ajaxa u srijedu bio važan za ovu pobjedu, te za momčad! ''Počeli smo utakmicu na najbolji mogući način, unijeli smo puno živosti i agresivnosti!''
 ''Poraz od Ajaxa je zapravo bio dobar za nas, iako nam nije bio bitan, svejedno je utjecao na naše raspoloženje. 'Iskalili' smo se nad Bolognom, a sada čekamo Romu-to će biti vrlo teška utakmica, no nadamo se da ćemo njome u pozitivnom ozračju privesti kraju 2010. godinu.''
Andrea Pirlo nije igrao svoju pravu poziciju ''playmakera na poziciji zadnjeg veznog'' ,a Allegri je nakon utakmice objasnio njegovu ulogu. 
U ovom trenutku mislim da je bolje da Pirlo igra poziciju 'mezz'ala' (što god to značilo op.a.) zato što Ambrosini bolje igra 'osigurača' kada je ispred obrane. To Pirlu dozvoljava ekspanziju, i veći prostor djelovanja po terenu i ima više kreativnosti. Uživa igrajući tu poziciju i igra dobro!'' - zaključio je Allegri.

Sunday 12 December 2010

Rossoneri prejaki i za Bolognu, te s gostovanja odnijeli nova 3 boda!

 

Reprizu dvoboja prošlog kola u kojem je Milan na San Siru pobijedio Bresciju 3-0 kao da su u srazu 16. kola Serije A gledali navijači Bologne na svom stadionu...

Vodeća je momčad prvenstva na gostovanju kod istoimenog sastava slavila identičnu 3-0 pobjedu uz identičan redoslijed strijelaca: golove su opet redom postizali Boateng, Robinho i Ibrahimović. Boateng je ovaj put pogodio na asistenciju Zlatana Ibrahimovića, njegovu već sedmu ove sezone, u devetoj minuti. Na 2-0 je 26 minuta kasnije povisio  Robinho baš na dodavanje ganskog veznjaka. Ibrahimović je na asistenciju Pirla u 60. minuti potvrdio pobjedu čiji je sjaj još više istaknuo golman Christian Abbiati obranivši u 78. minuti penal Marcu Di Vaiju, koji je, tako, propustio priliku postići jubilarni, 10. gol ove sezone u prvenstvu. Boatengu je ovo bio drugi, Robinhu šesti, a Ibrahimoviću deveti gol u Seriji A ove sezone. Momčad Massimiliana Allegrija ponovno se od Lazija, uz zasad još utakmicu manje rimskog kluba, odlijepila na šest bodova.

Monday 6 December 2010

Milan nudi 12mil.€ za Argentinca Lamelu!


Ariedo Braida, ovih dana boravi u Južnoj Americi, no ne samo kako bi pratio Gansa, već i Erika Lamelu.
Iako se mislilo da će se Braida vratiti u Italiju nakon razgovora Santosa oko transfera Gansa,  Braida je otišao u Argentinu gdje prati mladog Lamelu.
Kako tvrdi Michele Criscitiello, kolumnist u TMW, Braida je otišao iz Brazila, u susjednu im Argentinu, te u River Plate, pratiti 18-godišnjeg  ofanzivnog veznog (koji također može igrati kao napadač) Erika Lamelu.
Lamela je sinoć zabio svoj 1.pogodak u profesionalnoj karijeri, i to tako da je 'lobao' vratara. Postoji mogućnost da Milan plati 12mil.€ ,no predsjednik River Platea, Daniel Alberto Passarella, želi 20mil.€
Milan ima plan kupiti mladića, no ostaviti ga još 1 godinu u Argentini kako bi se razvio.

Sunday 5 December 2010

Manchester City pokazuje interes za Garethom Baleom!

LONDON - Uprava Manchester Citiya toliko je oduševljena igračem Tottenhama Garethom Baleom da su odlučni u namjeri da ga tokom zime dovedu na Eastlands za čak 45 milijuna funti.
Prema informacijama portala Goal.com, City je spreman da uz ogroman novac u suprotnom pravcu pusti i prekobrojne Emanuela Adebayora i Joliona Lescotta, kako bi odobrovoljili gazde kluba sa White Hart Lanea.

Međutim, iz tabora Tottenhama stižu uvjerenja da od transfera neće biti ništa.

"Veće su šanse da ispadnemo iz lige nego da prodamo Balea. Ne brinite, nigdje on neće ići", rekao je neimenovani izvor iz Tottenhama.