Stranice

Wednesday 17 November 2010

Ibrahimović:''Želim u Milanu završiti karijeru!''

Milan bi mogao biti posljednja stanica za Zlatana Ibrahimovica. Ibra nigdje nije igrao duze od 3 tri sezone,cak ni u jednom klubu u svojoj karijeri.
Kratko i jasno, Zlatan Ibrahimović, rekao je da će karijeru završiti na ''San Siru''. On je u klub stigao početkom ove sezone, a ugovor mu ističe 2014. godine.

''Ovo će biti moj posljednji klub, a onda ću zavrsit karijeru'', kratko je rekao Ibrahimović novinarima.
Ovaj sada 29-godišnji svedjanin, igrao je za Malme,Ajax,Juventus,Inter i Barcelonu, prije prijelaska u Milan.


Poznat je po tome što traži nove izazove i uvijek ističe da je tri godine u jednom klubu sasvim dovoljno.
Sada bi mogao, ako izdrži cijeli ugovor sa "rosonerima", da se povuče u 33. nakon sto bi odigrao četiri sezone u 'crveno-crnom' dresu.

Balotelli: Želim ponovno igrati sa Zlatanom Ibrahimovićem!



Želim igrati u paru s Ibrom, rekao je napadač Manchester Cityja za La Gazzetta dello Sport nakon utakmice Intera i Milana proteklog vikenda. Talijanski reprezentativac snimljen je nakon utakmice u nedjelju u društvu Milanova čelnika Adriana Gallianija pa su talijanski mediji večeru s prvim operativcem crveno-crnih odmah povezali s novima transferom bivšeg igrača Intera.

- Nadam se da ćemo opet igrati u istoj momčadi. Želim igrati s Ibrahimovićem po svaku cijenu. Nije mi važno u kojem klubu - dodao je Balotelli koji je sa Zlatanom igrao u Interu, a tada je snimljen u dresu mrskog im rivala Milana. Tek nedavno stigao je u Manchester City, no zbog ozljeda nije se naigrao, a već najavljuje eventualni novi odlazak s Otoka.

Leonardo put Intera?



Massimo Moratti je razgovarao 
s Dungom i Leonardom, bivšim trenerom Milana. Rafaelu Benitezu se 'smješi' se otkaz iz talijanskog prvoligaša...

Poraz od Milana bio je znak za uzbunu u Interu. Massimo Moratti, predsjednik milanske momčadi, koji je nekoliko puta stao u obranu španjolskog trenera, gubi strpljenje i već je počeo tražiti Rafina nasljednika.Talijanski mediji spominju Dungu, Rijkaarda, Leonarda, ali i Zenitova trenera Spallettija.

Moratti se navodno već sastao s Dungom i Leonardom te ako Inter ne pobijedi Chievo u prvenstvu, Benitez će biti bivši. Uz loše rezultate, predsjedniku Intera dozlogrdili su i metode kojima se španjolski trener koristi na trenzima te nedostatak discipline u momčadi.

Europski prvak ostao je i bez Diega Milita. On je 17. igrač u Benitezovoj eri koji je ozlijedio mišić. Zaostatak za Milanom sve je veći, a ni u Ligi prvaka “nerazzurri” ne briljiraju, no gazda je odlučio da neće kupovati u siječnju.

Milan spreman dati 22.5 € za Coentraa u siječnju!























Milan je spreman dati 22.5 milijuna €ura u siječnju, za portugalskog reprezentativca Fabia Coentraa,-javlja Diario de Noticias. 22-godišnjakov ugovor ističe tek 2016. ,no čini se da je Benfica shvatila da će biti teško zadržati igrača u klubu.
Izvor iz Lisabona, blizak igraču govori da je moguće da će u siječnju Milan poslati ponudu za njega!
Coentraova otkupna klauzula je oko 30 milijuna eura, ali ''rossoneri'' se nadaju da će zbog dobrih odnosa sa sportskim direktorom Benfice, Ruiem Costom, lakše doći do dogovora i manje cijene.
Source:RossoneriBlog

Tuesday 16 November 2010

Maknite taj crveni tepih, ipak ne odlazim!



Nije lijepo sjediti na klupi, ali svi smo ovdje u službi toga da Milan bude prvak, pa tako i ja. Ne želim sipati bijes, rekao je Ronaldinho koji je derbi s Interom gledao s klupe...

Brazilski 30-godišnji nogometaš Ronaldinho sve je rjeđe u planovima za prvu momčad trenera Milana Massimilana Allegrija, pa ne čudi da se u posljednje vrijeme mnogo pričalo o mogućem odlasku iz kluba ovog nekada najboljeg svjetskog nogometaša.

Nije Ronaldinho igrao niti u derbiju za vikend kada je Milan golom Zlatana Ibrahimovića pobijedio gradskog rivala Inter s 1-0. Sjedio je tijekom cijele utakmice na klupi Milana, što je nova utakmica za Brazilca u kojoj je bio samo statist. Ove je sezone Ronaldinho skupio sedam nastupa u Seriji A.

- Nije lijepo sjediti na klupi, pogotovo u jednoj tako velikoj utakmici, ali ja vas molim da me maknete s transfer-liste jer sigurno nikamo ne odlazim iz Milana - izjavio je za La Gazzettu dello Sport 30-godišnji nogometaš, uz nastavak:

- Pogledam na ljestvicu i odmah sam mirniji. Svi smo ovdje u službi toga da Milan bude prvak, pa tako i ja. Ne želim sipati bijes, jer sam uvjeren da će mi Milan u budućnosti omogućiti da igram Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Sunday 14 November 2010

Inter 0-1 AC Milan




Milan je, kao gost, slavio protiv Intera minimalnu pobjedu na Giuseppe Meazzi u derbi susretu 12. kola italijanske Serije A. Zlatan Ibrahimović presudio je "svom" klubu pogotkom iz penala u ranoj petoj minuti susreta.

Veliko rivalstvo Intera i Milana nekada je važnije i od samog uspjeha. U ovim susretima obično nema favorita i nikada ga nije ni bilo. Samo je jedno uvijek sigurno. Stadion Giuseppe Meazza pun kao i uvijek u vrijeme odigravanja ove utakmice.

Prvi ovosezonski Derby della Madonina odigran je večeras, a ovaj put uspješniji su bili "gosti", odnosno nogometaši Milana koji su iskoristili krizu Intera, koji od odlaska Josea Mourinha nikako da pronađe pobjednički mentalitet.

Ovaj put je milanski okršaj bio još zanimljiviji, jer je Zlatan Ibrahimović, bivši član Intera, u dresu Milana istrčao na teren. I jedni i drugi ove sezone nalaze se u vrhu Serije A, stim što su Rossoneri u derbi ušli sa tri boda više.

Počelo je dobro po Milan. Najprije je Seedorf u trećoj minuti pucao preko gola Castelazzija na ubačaj Abatea sa desne strane. Dvije minute kasnije, rezultat više nije bio onaj početnički - 0:0. Seedorf je poslao dugu loptu za Ibrahimovića, švedskog napadača u svom šesnaestercu srušio Marco Materazzi, a sudija Paolo Tagliavento bez omišljanja pokazao na bijelu tačku. Ibrahimović je, hladnokrvno, pogodio mrežu "svog" kluba.

U 13. minuti Robinho je dobro ubacio sa desne strane, ali Ibrahimović ne uspijeva zahvatiti loptu. Dobru šansu Ibrahimović propušta u 20. minuti, kada je volej udarcem, iskosa s desne strane, pucao visoko preko gola iskusnog golmana domaćih.

Dvije minute poslije, Robinho je, na ubačaj Ibrahimovića, pogodio, ali pogodak je poništen zbog nedozvoljene pozicije. Do kraja prvog dijela bilježimo dobru priliku za Inter. Wesley Sneijder je sa nekih 23 metra, iskosa s lijeve strane, topovski pucao, ali je lopta završila u vanjskom dijelu mreže gola Abbiatija.

Treba napomenuti kako je domaći trener Rafael Benitez već u 36. minuti morao vršiti izmjenu. Povrijeđenog Obija zamijenio je Coutinho. Na poluvremenu je u svlačionici ostao Diego Milito, a njegovo mjesto zauzeo je Makedonac Goran Pandev. I gostujući trener Massimiliano Allegri rano je mijenjao. U svlačionici je ostavio Gattusa koji je imao jedan žuti karton i kojeg je glavni sudija u par navrata upozoravao. U igru je ušao iskusni Andrea Pirlo.

Inter vs. AC Milan, danas 20:45



Inter će večeras u 20:45 ''ugostiti'' AC Milan na San Siru. To će biti 175 'Derby della Madonina'' u Serie A, pretpostavlja se da će to biti jedan od važnijih derbija, pošto je Milan vodeći u prvenstvu nakon dugo godina, a prvenstvo se 'zahuktava'...

Ekipa Intera: Julio Cesar, Luca Castellazzi, Paolo Orlandoni; Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Marco Materazzi, Cristian Chivu, Davide Santon; Dejan Stankovic, Wesley Sneijder, Esteban Cambiasso, Joel Obi, Coutinho, Amantino Mancini, Obiora Nwankwo; Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Jonathan Biabiany.
Vjerojatna formacija 4-2-3-1: Cesar; Cordoba, Lucio, Materazzi, Chivu; Zanetti, Stankovic; Pandev, Sneijder, Eto’o; Milito.

Ekipa Milana: Abbiati, Amelia; Antonini, Bonera, Jankulovski, Nesta, Papastathopoulos, Thiago Silva, Zambrotta, Yepes, Abate; Ambrosini, Boateng, Flamini, Gattuso, Pirlo, Seedorf; Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho.
Vjerojatna formacija: 4-3-2-1: Abbiati; Abate, Nesta, Silva, Antonini; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Ronaldinho, Seedorf; Ibrahimović.

Inter će biti bez 2 važna obrambena igrača: Waltera Samuela i Maicona, a nastup Julia Cezara je upitan zbog ozljede leđa.
Lazio je danas pobijedio Napoli 2-0 ,te tako preuzeo vodeću poziciju. Milan za Laziom zaostaje 2 boda, a pobjedom bi ostao prvi, i ostavio Inter 6 bodova iza sebe. Milanu nedostaju Pato (out 6 tjedana), te Inzaghi (out do kraja sezone)....
Pobjedom Intera, ove bi dvije momčadi bile izjednačene po bodovima na 2.poziciji iza vodećeg Lazia. Dok bi nerješen ishod bio povoljan za Lazio koji bi ostao na prvoj pozicij, no nebi bio loš ni za Milan koji bi smanjio zaostanak za Laziom na 1 bod.


Ancelotti: ''Nadam se da će Milan pobijediti Inter!''



Carlo Ancelotti je bio vrlo jasan, te je izjavio da želi pobjedu Milana u milanskom derbiju.
Zadnji put je Milan pobjedio Inter na 'gostujućem' terenu 2005., kada je 'Don Carlo' sjedio na klupi Milana, ali pun je nade da će i Massimiliano Allegri pobijediti Inter. ''Ostajem Milanista u duši, i nadam se da će oni pobjediti! [protiv Intera] izjavio je za RAI Sport.
Ancelottijev Chelsea je trenutno vodeći u engleskom Premiershipu sa 28 bodova u 12 susreta, 3 boda ispred Manchester Uniteda koji ima utakmicu više. Također, i Milan je 1. u Serie A sa 23 boda i morat će pobijediti ako žele ostati prvi!

Galliani: ''Ako pobijedimo Inter, pobijedit ćemo i u prvenstvu!''


Adriano Galliani misli da ako Milan danas pobijedi Inter, da će osvojiti i Scudetto.
Inter zaostaje za Milanom 3 boda, Milan je prvi, a kada bi Milan pobijedio->Pobjegli bi im na 6 bodova.
Potpredsjednik Milana, Adriano Galliani vjeruje da ako Milan danas pobijedi ''nerazzurre'' da će u svibnju podići pehar namjenjen pobjednicima Serie A.
''Ako Milan pobijedi Inter danas, znači da ćemo osvojiti Scudetto,'' rekao je Galliani nakon razgovora sa navijačima u blizini kampa Millanela. Jedan od navijača je rekao da će Milan zabiti 3 gola protiv Intera. ''Ne, malo ćemo im se smilovati, pa neka budu 2 gola.'' -rekao je Galliani.

Saturday 13 November 2010

Allegri: Dvoboj s Interom nije odlučujuć!



Trener Milana Massmiliano Allegri pokušao je stišati tenzije uoči nedjeljnog derbija protiv Intera tvrdnjom da predstojeća utakmica 12. kola Serije A neće biti odlučujuća u borbi za naslov. Milan je trenutno vodeća momčad talijanskog nogometnog prvenstva s tri boda više od četvrtoplasiranog aktualnog prvaka Intera. Pobjedom u sutrašnjoj utakmici "rossoneri" bi stvorili prilično značajnu prednost pred "nerazzurrima", ali Allegri ipak spušta loptu na zemlju.

Nedjeljna nam je utakmica važna jer bismo pobjedom dobili psihološku prednost, no ništa neće biti odlučeno - rekao je Allegri talijanskim novinarima.

Prokomentirao je pritom i nagađanja talijanskih medija kako će klub tijekom zime dovesti novoga napadača kao zamjenu za teško ozlijeđenog Filippa Inzaghija.

U ovom trenutku razmišljamo isključivo o nedjeljnoj utakmici. A što se tiče prijelaznog roka, mislim da nećemo nikoga dovoditi u siječnju premda nam Inzaghijeva ozljeda teško pada budući da je bio u dobroj formi - istaknuo je strateg Milana.

Totti: Pippo je naš idol, on nikad ne odustaje

Talijanski nogomet je silno tužan zbog ozljede koju je zadobio 37-godišnji Filippo Inzaghi, nogometaš Milana, na posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Palerma u srijedu.

Ozlijedio je popularni Pippo križni ligament i menisk lijevog koljena, te je time gotovo sigurno zaključio ovu sezonu u kojoj je, nakon dva pogotka Real Madridu u Ligi prvaka, postavio rekord svih vremena po broju pogodaka u eurokupovima (70).

"Proces oporavka od takve ozljede traje pet do šest mjeseci, pa zato sa sigurnošću mogu reći da je za njega sezona gotova. Uz uspješan operativni zahvat i dobar program oporavka Inzaghi će biti spreman za početak sljedeće natjecateljske sezone",  izjavio je dr. Piero Volpi.

I sam Inzaghi je najavio da ovime nije završio svoju nogometnu karijeru unatoč teškoj ozljedi, ali prvenstveno zbog godina koje ga sve više stišću. Niti njegove kolege nikako ne žele da ovo bude njegov kraj, niti misle da jest.

"Inzaghi ne zna odustati. On je idol sviju nas, nogometaš koji nam je uvijek pokazao kako se bori", obratio mu se kapetan Rome Francesco Totti, tri godine mlađi nogometaš.

"Nitko na svijetu nije toliko puta prevario suparničku obranu i zamke zaleđa. On je majstor šesnaesterca, legenda među strijelcima. Ali, sve nas je kupio svojom bespoštednom borbom i ostavljanjem srca na terenu. Zato ga obožavam i želim ga opet vidjeti na travnjaku", završio je Totti koji se također bori sa silnim ozljedama (koljena i gležanj) zadnjih godina.

Milan traži napadača: Matri jedna od opcija!?

il Corriere dello Sport predlaže AC Milanu da bi mogao dovesti Cagliarievog napadača Matrija, pošto traže napadača nakon ozljede Fillipa Inzaghija kojeg neće biti do kraja sezone.

Matri je odrastao u Milanovoj nogometnoj akademiji, ali nikada nije našao put do prve momčadi, pa je pokušao u Cagliariju.

Postigao je 5 golova za Cagliari u dosadašnjem natjecanju u Serie A (11.kola)
te nastavlja sa dobrom formom od prošle sezone, kada je svojim igrama privukao interese velikih klubova.
Ostaje za vidjeti hoće li predsjednik Cagliarija Massimo Cellino biti spreman pustiti Matrija u siječnju. Druge opcije za Milan su Alberto Paloschi koji je briljirao u sezoni 2007./2008. kada je također ulazio kao 'joker s klupe' te zabio nekoliko važnih pogodaka, tu je također i Amauri(.......) , Benzema i Diego Forlan su potvrdili da ostaju u svojim klubovima!

Ibrahimović: Spreman sam na zvižduke, oni će me motivirati






















Aktualni napadač Milana branio je boje Intera između 2006. i 2009. godine prije transfera u Barcelonu, a sada će se naći na suprotnoj strani kluba s kojim je osvojio tri naslova talijanskog prvaka.

- U tri godine provedene u Interu dosta sam osvojio, ali i propatio. Imam iz tog vremena lijepe uspomene, ali to je sada sve u prošlosti, a ja gledam u budućnost - rekao je Ibrahimović za Sky Italiju.

- Hoće li mi navijači “nerazzurra” zviždati i vrijeđati me? Neka, pozdravljam njihove zvižduke jer će me dodatno “napaliti”. Samo će me dodatno motivirati. Inter je sada za mene protivnička momčad. Ja sam igrač Milana i napravit ću sve da pobijedimo Inter.

Objasnio je švedski reprezentativac i razloge napuštanja Intera.

- Otišao sam iz Intera jer sam mu dao sve što sam mogao. Dosegao sam ondje svoj zenit i nisam mogao dalje od toga. Stoga je bilo bolje potražiti novu motivaciju, novi adrenalin. To je razlog zašto sam otišao. Pored svega, otišao sam u jaču momčad.

Što se tiče Barcelone, Ibrahimović i dalje ustraje da je razlog njegovog odlaska nakon samo jedne sezone trener Pep Guardiola s kojim nije mogao uspostaviti komunikaciju.

- Ne znam što se s njim dogodilo. Da znam u čemu je bio problem, rješio bih ga. Kada ne znate problem, onda je to nemoguće. U Milanu mi se vratio osmijeh na lice, budući nisam bio sretan u Barceloni. U tim trenucima najvažnije je povratiti glad za igrom i sreću, a to mi je sve Milan omogućio. Zaista vjerujem da ova momčad može do “scudetta”, a vjerujem da imamo i potencijal u Ligi prvaka.

Milan i Inter u utrci za Schweinsteigera!?

















Bastian Schweinsteiger novo je ime na listi želja Milana i gradskih im rivala Intera, za možebitni transfer u ljetnom prijelaznom roku.
Nakon gradskog derbija u nedjelju, derbi će se također odvijati i izvan terena. Kako tvrdi il Corriere dello Sport da su i Milan i Inter 'zagrizli' za zvijezdu Bayerna i njemačke reprezentacije.
Igrač je bio povezivan sa odlaskom iz Bayerna cijelo ljeto, no ostao je u Bavarskoj.



Imao je odličnu sezonu 2009./2010. sa odigranim finalom Lige Prvaka, te 1/2 finalom Svjetskog prvenstva u JAR-u
Schweinsteigerova cijena je procjenjena na 30 milijuna € ali kako tvrde talijanski mediji, da će trebati puno više kako bi ga doveli na ljeto, njegov ugovor sa Bayernom završava u lipnju 2012.godine.

26-godišnji srednji vezni mogao bi biti vrlo koristan u ekipi Masimilliana Allegrija, koji traži ''više života'' u veznom redu Milana. Nekim igračima ugovor ističe u lipnju, tako da bi se našlo mjesta za Bastiana.

Manchester United i Real Madrid također se zanimaju za mladog bavarca, koji je na ljeto izjavio da nema namjeru napuštati Njemačku, bilo kako bilo puno toga se na ljeto može promijeniti!

Friday 12 November 2010

Službeno: Pato 'out' 6 tjedana!

Evo još loših vijesti za Milan, kako je potvrđeno da se brazilski napadač Alexandre Pato ozlijedio, te da ga neće biti sljedećih 6 tjedana. Pato je bio na pretragama, te je potvrđeno da je brazilac opet ozlijedio zadnju ložu, s kojom je imao problema i prošle sezone, te zbog nje pauzirao veliki dio proljetnog djela prvenstva.

''Doktor AC Milana Gianluca Melegati je razgovarao sa Patom nakon pregleda, te izjavio da Pato ima rupturu 2.stupnja na ljevoj zadnjoj loži i da će biti spreman tek za 6 tjedana.'' Ozlijeđenog Pata, u srijedu je zamjenio Inzaghi, koji je nakon ulaska u igru, slomio križne ligamente i menisk ljevog koljena. Još pregovara sa lječničkom ekipom koji bi operacijski zahvat bio najbolji za njega, no sigurno je da je ova sezona za njega završena!

Benzema ili Forlan ?

Nakon sto je liječnička služba talijanskog nogometnog velikana Milana potvrdila da će 37-godišnji Filippo Inzaghi definitivno propustiti ostatak sezone zbog ozljede križnog ligamenta i meniska lijevog koljena Rossoneri su krenuli u lov na njegovu zamjenu.

Prema nekim informacijama Milan ce pokušati da dovede Benzemu u siječnju. Takođe kao zamjenu Pippo-u Milan će pokusati da dovede Diega Forlana, napadača Atletico Madrida koji je izrazio želju da napusti klub već u siječnju nakon nekih nesluglasica s trenerom Floresom. Milan će imati konkurenciju u pokusaju angažiranja Forlana jer se za njega interesira i Juventus.

Jedno je sigurno: AC Milan će pokušati da dovede u svoje redove Benzemu ili Forlana.

Thursday 11 November 2010

Zlatan Ibrahimović zabio 100. gol i odveo Milan na sam vrh...


Zlatan je zabio devet golova ove sezone, 'rossoneri' su ponovno na vrhu i puni samopouzdanja čekaju derbi s Interom...
Sve je bilo dobro, ali u nedjelju je derbi i razmišljamo samo o tome. Protiv Palerma smo odigrali opušteno, ali neće nam biti tako lako protiv Intera, rekao je Milanov trener Massimiliano Allegri nakon pobjede 3-1 protiv Palerma, koja je Milan lansirala na vrh.
Zlatan Ibrahimović (29) zabio je iz penala za 2-1, što mu je bio 100. gol u dresu nekog talijanskoga kluba. On će biti posebno motiviran protiv Intera, s kojim se prije godinu dana nije rastao u dobroj atmosferi. Otišao je jer je želio osvajati naslove, ali gledao je kako Inter podiže trofeje bez njega.
Milan u tri derbija zaredom nije pobijedio Inter, a zabio je samo gol. No Mourinha više nema, Benitezovi “nerazzurri” nisu ni sjena prošlogodišnjih, pa u Milanu vjeruju da mogu pobijediti i prednost pred najvećim konkurentom za naslov povećati na šest bodova.
- Jasno nam je da ćemo igrati protiv talijanskog i europskog prvaka, ali u momčadi je sjajna atmosfera i nakon mnogo vremena u Milanu svi dišu zajedno. Nećemo podcijeniti Inter, ali u odličnoj smo formi - rekao je Clarence Seedorf nakon utakmice s Palermom.
Milan do derbija ne smije “poletjeti”, Benitez hitno mora uzdrmati prvaka. A derbi je već u nedjelju...

Inter u krizi: Sneijder pao u nesvijest, Benitez krivi nesreću
Koliko smo puta pogodili stativu?! Imali smo prilika, no lopta nije htjela u gol. Nemamo sreće, nadam se da će nam se osmijehnuti, kukao je trener Rafa Benitez nakon remija protiv Leccea.
Od zadnje četiri utakmice Inter je dobio samo jednu, a ostale odigrao 1-1. Nedostaje mu i pravi Wesley Sneijder. Odigrao je sve utakmice ove sezone i vidno je umoran. Nakon susreta u Lecceu na trenutak se onesvijestio u svlačionici.

Wednesday 10 November 2010

Milanu prva pozicija, Juventus i Inter 'isčupali' po bod!


Večeras su odigrani svi susreti 10. kola talijanske Serije A, a Milan je iskoristio poraz Lazija kod Cesene, te pobjedom nad Palermom (3:1) zauzeo čelnu poziciju.
Rossoneri su na svom San Siru ugostili Palermo, te došli do sedme prvenstvene pobjede, kojom je preuzeo lidersku poziciju od Lazija. Poveli su domaći u 19. minuti kada je Pato glavom pogodio mrežu gostiju poslije ubačaja Seedorfa iz kornera.

Sicilijanci su uspjeli izjednačiti sredinom drugog dijela preko mladog Sovenca Armina Bačinovića. Ipak, domaći su do kraja još dva puta zatresli mrežu gostiju. Najprije je to učinio Zlatan Ibrahimović sa bijele tačke u 77. minuti, a onda i rezervista Robinho u 83. minuti.

Najviše pogodaka večeras je viđeno u Rimu, gdje je Roma, nakon briljantne pobjede u gradskom derbiju nad Lazijem, osvojila nova tri boda, ovaj put kao domaćin protiv Fiorentine. Simplicio, Borriello i Perrotta postizali su golove za Vučicu, a za goste iz Firence strijelci su bili Gilardino (69) i D'Agostino (90).

Juventus je (samo) remizirao kod Brescie. Quagliarella je ''Staru damu'' doveo u vodstvo u 71. minuti, ali radost gostiju iz Torina trajala je svega tri minute. Jedan bod Bresci donio je Diamanti.

Inter je ponovo sve šokirao, odigravši 1:1 u Lecceu. Premda je Milito u 76. minuti zabio za vodstvo gostiju iz Milana, Ricardo Olivera je svega tri minute kasnije postavio konačnih 1:1, te tako dodatno udaljio Neroazzurre od obrane naslova prvaka.

Lazio je do ove utakmice držao lidersku poziciju, ali porazi od Rome, pa večeras od Cesene "bacili" su Rimljane na drugu poziciju. Cesena je slavila pogotkom Maxija Lopeza iz 60. minute. Minimalnu pobjedu pred svojim navijačima ostvarila je i Genoa. Milaneto je u 81. minuti postigao gol vrijedna tri boda protiv Bologne.
Bez golova je okončan duel Chieva i Barija.

Napokon! Promjene u Milanu!


Talijanski mediji danas prenose da Berlusconi planira revoluciju u Milanu, i da će Luciano Moggi i Marcello Lippi biti ljudi za povratak rosonera na vrh ... Luciano Moggi bi trebalo, prema tim glasinama da bude direktor kluba, a trener bi logično postao Marelli Lippi, koji želi još jedan veliki klub prije povlačenja. U skladu sa tim, biće ustrojena i klupska struktura, Galliani premješten na neku zvučnu funkciju bez puno mogućnosti da odlučuje. Transfer kampanja bi trebala biti usmjerena ka podmlađivanju momčadi, glavne mete su Pastore i Balotelli. U tu svrhu Mino Raiola će dobiti funkciju u Milanu, kako bi doveo svog klijenta, Super Marija. Još jedna od meta je Marchisio, koji nikako da se dogovori sa Juventusom oko produženja ugovora. Naravno, da je sve u domenu spekulacija, mada je Moggi tvrdio da ga je Berlusconi stalno zvao u vrijeme kada je bio transfer guru Juventusa i da ga zbog toga Galliani ne podnosi.

Ronaldinho sve bliže prelasku iz Milana Becksu u LA Galaxy


Brazilac ove sezone u dresu Milana ne igra kao što to od njega očekuju navijači i čelnici kluba pa, čini se, sve glasnije razmišlja o odlasku u LA Galaxy.
Ne može se reći da ove sezone 30-godišnji brazilski nogometaš Ronaldinho uživa u uspješnim nastupima i dobrim igrama u dresu Milana...
Nekoliko ostanaka na klupi za pričuve je primio teško k srcu, pa je imao potrebe i komentirati igru Milana za koju nije imao lijepe riječi. Kasnije je sve demantirao, ali je ostala činjenica da njegovo vrijeme u Milanu prolazi, te da je lako moguće da će uskoro napustiti San Siro.
Los Angeles Galaxy očigledno njuši svoju priliku, te su sve žešći u stiskanju Milana, ali i Ronaldinhovog tima, u želji da dovedu nekada najboljeg svjetskog nogometaša u svoje redove.
Los Angeles i Milan su usko poslovali u zadnje vrijeme i to kada je u pitanju David Beckham. U dva je navrata tako engleski nogometaš odlazio na posudbeno razdoblje u Milan.
La Gazzetta dello Sport navodi da se Roberto de Assis, igračev brat i agent, ovih dana sastao s direktorima američkog kluba, te pregovarao o transferu.
U javnost je iscurilo da Galaxy ima namjeru potpisati četverogodišnji ugovor, a po sezoni bi Ronaldinho dobivao do sedam milijuna eura.

19 igrača za Palermo!


AC Milan će ugostiti Palermo u srijedu(danas)u 20:45 na San Siru, a trener Massimiliano Allegri je objavio popis od 19 igrača, koji su odabrani za taj susret!
Vratari: Christian Abbiati, Marco Amelia;
Obrana:Luca Antonini, Marek Jankulovski, Alessandro Nesta, Sokratis Papastathopoulos, Thiago Silva, Mario Yepes, Ignazio Abate;
Vezni red: Massimo Ambrosini, Kevin-Prince Boateng, Mathieu Flamini, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf;
Napad: Zlatan Ibrahimovic, Filippo Inzaghi, Alexandre Pato, Robinho, Ronaldinho.

Milan se zanima za Suareza, a on bi u Tottenham!?


Nakon što je Redknapp javno pričao da bi u Tottenhamu volio trenirati Luisa Suareza, urugvajski igrač navodno je čelnicima Ajaxa rekao da želi doći u Spurse. Menadžer Tottenhamovih nogometaša Harry Redknapp volio bi dovesti Ajaxova Urugvaja Luisa Suareza (23) već ovog siječnja. Britanski Goal.com piše da Suarez želi doći...
- Možda je ranije mislio da je Tottenham premalo dobar klub za njegove kvalitete. Ipak, posljednji nastupi Premierligaša promijenili su njegovo mišljenje - piše Goal.com pozivajući se na izvor iz amsterdamskog kluba.
- Svjestan daljnjeg zanimanja Harryja Redknappa za njegove usluge, Suarez bi sada bio spreman pregovarati - dodaje isti izvor.
Unatoč svemu, Suarez je, naglašava se, i dalje zadovoljan u Ajaxu. Otišao bi u London samo ukoliko bi amsterdamski klub u tom transferu pronašo vlastiti interes, onaj financijske prirode.
Urugvajac koji ugovor s nizozemskim klubom ima do ljeta 2013. godine Tottenham bi koštao najmanje 25 milijuna funti, te 90.000 funti tjedne plaće. Njegova je cijena jedan od dvaju problema s kojim se susreće Harry Redknapp. Drugi je činjenica da nastupa za Ajax u Ligi prvaka, i da stoga do kraja sezone ne bi bio rasploživ igrati za drugi klub u tom natjecanju.
Sa Suarezom bi Redknapp, s obzirom na izvrsnu formu Balea, Modrića i Van der Vaarta, zaokružio fantastičan napadački četverokut, možda i najbolji na Otoku. Konačno bi Tottenham u momčad doveo i klasnog napadača. Crouch, Pavljučenko, Keane i Defoe ove sezone, kao ni prošle, nisu pokazali da spadaju u red takvih.

Blog ponovno u funkciji!

Evo blog je nakon neka dva mjeseca opet u funkciji. Vaš admin je opet dobio želju za radom na blogu, pa eto potrudit ću se malo ozbiljnije raditi na blogu. Ako se ponudi neki admin za pomoć->Logično, da ću prihvatit pomoć. :D ''Wish me luck!'' :D