Stranice

Tuesday 21 September 2010

Najava--> Lazio vs. Ac Milan


S.S. Lazio će sutra u 20:45 ugostiti Ac Milan na 'Stadio Olimpicu' u Rimu.
'Biancocolesti' će pokušati nastaviti svoj dobar niz u Serie A i sutra protiv Milana, i sigurno vjeruju da mogu uzeti sva 3 boda na domaćem terenu.
'Rossoneri' se moraju vratiti u pravu formu i nema boljeg od vraćanja u formu od nove pobjede! Neće biti lako, no Milan može pobijediti Lazio u srijedu.
U posljednjem međusobnom susretu (28.3.2010.) odigrali su 1-1, Boriello koji je sada u Romi zabio je za vodstvo u 18.minuti, a rezultat je 'poravnao' Stephan Lichsteiner u 32.minuti.
Lazio je loše ušao u prvenstvo porazom 2-0 od Sampdorie, zato su u prošlom kolu preokrenuli 1-0 'minusa' protiv Fiorentine, te pobijedili 1-2. Ojačali su se tokom ljeta, najzvučnije pojačanje je brazilac-Hernanes.
Sastav Lazia--> Vratari: Fernando Muslera, Tommaso Berni;

Braniči: Ştefan Radu, Guglielmo Stendardo, André Dias, Luis Pedro Cavanda, Giuseppe Biava, Stephan Lichtsteiner;

Vezni red: Hernanes, Cristian Ledesma, Stefano Mauri, Cristian Brocchi, Matuzalem, Mark Bresciano, Álvaro González;

Napad: Tommaso Rocchi, Mauro Zárate, Libor Kozák, Pasquale Foggia, Sergio Floccari.

Sastav Milana--> Vratari: Christian Abbiati, Marco Amelia, Flavio Roma;

Braniči: Luca Antonini, Marek Jankulovski, Alessandro Nesta, Sokratis Papastathopoulos, Thiago Silva, Gianluca Zambrotta, Mario Yepes, Ignazio Abate;

Vezni red: Kevin-Prince Boateng, Mathieu Flamini, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf, Rodney Strasser;

Napad: Zlatan Ibrahimovic, Filippo Inzaghi, Robinho, Ronaldinho.

U ekipu Milana vratili su se Robinho, te Flamini, no u sastavu neće biti bivšeg 'biancocolesta' Massima Odda koji nije pozvan. I dalje su ozljeđeni Ambrosini, te Pato. Još nisu pozvani: Oduamadi, Onyewu, Bonera i Montelongo.

Milanello 20/09/2010/

Allegri: "Igrači se trebaju podrediti Ibrahimoviću."


Milanov trener Massimiliano Allegri danas je izjavio da je najbolje da njegov tim ove sezone igra ''za Ibrahimovića''
Allegri je rekao timu da se upozna sa Ibrom i njegovim načinom igre. I da se momčad prilagodi njemu, a od njega očekuje da bude strijelac i da vodi Milan u borbi za Scudetto i Ligu Prvaka. I ukazuje na promjene u utakmici protiv Lazija u srijedu na Olimpicu, i očekuje da će se poboljšati igra te da će popraviti igru od one za vikend protiv Catanije. Ali trener zna da je Ibrahimović samo jedan 'dio' ekipe, te ukazuje drugima da Ibrahimovića 'hrane' loptama.
"Moramo ga više 'tražiti' sa okomitim loptama njemu u noge."-rekao je Allegri za Corriere dello Sport. "Također vrlo je dobar u čuvanju i građenju lopte, te isto može uposliti druge igrače i dati im loptu za gol šansu."
Allegri je također komentirao i obrambeni dio ekipe, te rekao da čine neke pogreške.
"Zasad previše ispaštamo zbog grešaka koje radimo",aludirajući na izgubljene lopte i kontre u utakmici sa Cesenom." Ova ekipa Milana je 'građena' da napravi velike stvari, i s vremenom ćemo to i pokazati. "Ibrahimović & Ronaldinho? Oni imaju napadačke kvalitete, no moraju poboljšati defanzivni dio, te više pomagati obrani."

Milan se opet zanima za Lazzarija!


Trener Ac Milana Massimiliano Allegri je izjavio svoju želju za dolaskom Lazzarija u Milan iz Cagliarija, pošto traži zamjene za veznjake 'podmakle dobi' Seedorfa, Ambrosinija te Gattusa. Lazzari je bio povezivan sa 'rossonerima' za vrijeme ljetnog prijelaznog roka, ali Caglijarijev predsjednik Massimo Cellino je pozvrdio da ne želi prodavati svog 25-godišnjeg veznog igrača. No, čini se da je bilo nesuglasica između Lazzarija i trenera Caglijarija-Bisolija te da bi Lazzari mogao napustiti klub.
Allegri i Lazzari surađivali su nekoliko godina u Cagliariju, a veznjak koji može igrati i poziciju ljevog krila, priznao je da je Allegri važan dio njegove karijere.
Lazzarijeva cijena je procijenjena na 8 milijuna €.

Monday 20 September 2010

Seedorf:"Vidjet ćete pravi Milan za mjesec dana!"


Moramo poraditi i na obrani. Ne primimo li gol u utakmici pobjede će stizati, budući da problema u napadu nemamo, uvjeren je Clarence Seedorf.
Unatoč pojačanjima, među kojima se ističu Zlatan Ibrahimović i Robinho, talijanski nogometni div Milan još uvijek nije zabljesnuo, pa nakon tri odigrana kola u Seriji A ima po pobjedu, remi i poraz.
- Mislim da će za mjesec dana stvari biti posložene kako trebaju. U ovom trenutku imamo problema s ozljedama, a potrebno je i nešto vremena da se novopridošli igrači uklope u sustav igre - rekao je veznjak 'rossonera' Clarence Seedorf.
- Moramo poraditi i na obrani. Ne primimo li gol u utakmici pobjede će stizati, budući da problema u napadu nemamo. A, i ove koje primamo, primamo iz kontranapada. Eliminiramo li ih iz naše igre, suparnici će malo zabijati - uvjeren je Seedorf.

Sacchi:-"Taj Ibrahimović je najbolji solist na svijetu!"


Žao mi je zbog toga što smo se porječkali, ali moja je kritika bila tehničke prirode, rekao je bivši trener Milana Sacchi nakon što je kritizirao Ibru...
Drugu rundu verbalnog sukobljavanja sa Zlatanom Ibrahimovićem otvorio je nekadašnji trener Milanovih nogometaša Arrigo Sacchi, ne shvati li Šveđanin točno što je ovaj mislio kada ga je nazvao najboljim igračem svijeta koji ne gleda druge u momčadi. Podsjetimo da su se prošloga tjedna aktualni napadač "rossonera" i Sacchi posvadili nakon Milanove utakmice protiv Auxerrea u Ligi prvaka, u kojoj je Ibrahimović postigao oba gola u 2-0 pobjedi. Švedski nogometni reprezentativac je pred kamerama jasno poručio Sacchiju da "začepi gubicu". Prepucavanje bi se moglo nastaviti.
- On je najbolji "solist" na svijetu - kazao je Sacchi, vjerojatno ne mislivši time uputiti kompliment Ibrahimoviću.
Ipak, nastavio je s pomirljivijim tonovima.
- Uspije li se podrediti taktici momčadi ima dobru šansu postati i najboljim nogometašem. Nadam se da će imati sreće u Milanu više no što sam je ja imao kada sam vodio momčad.
- Žao mi je zbog toga što smo se porječkali, ali moja je kritika bila tehničke prirode. Ibrahimović si svojim odgovorima nije pomogao u predstavljanju ljudima. Pripisat ću to, ipak, umoru nakon utakmice - zaključio je Sacchi.

Sunday 19 September 2010

Antonini:"Neće biti lako sa Laziom!"


Branič Milana, Luca Antonini već razmišlja o predstojećem susretu Serie A protiv Lazia, nakon remija sa Cataniom Milan će morati pobijediti Lazio na gostujućem terenu ako ne želi već sad ispasti iz utrke za naslov.
"Protiv 'Sicilijanaca' nismo bili dovoljno dobri, prema naprijed imamo dobre igrače koji mogu zabiti gol, ali problem su bili kontra-napadi. Kada smo izašli van, ostalo je dosta prostora u kutevima. U nekoliko navrata vraćao sam se pokriti prostor sa Thiagom Silvom kako bi uspjeli uzeti loptu i krenuti u novi napad. Nisam očekivao ovakav start u prvenstvo:- protiv Catanie izgubili smo 2 važna boda, a već u srijedu nas čeka ogled protiv Lazia. Kalendar nije dobar, imamo utakmicu svaka 3 dana, bit će teško povratiti snagu. Bit će teško protiv Lazia koji je pobijedio Fiorentinu i bit će puni samopouzdanja."

Ronaldinho:"Glavu gore!"


U 3. kolu talijanskog prvenstva Milan pred svojim navijačima nije uspio svladati Cataniju (1:1), a brazilski internacionalac Ronaldinho uprkos lošem otvaranju sezone smatra da nema potrebe za paniku.

"Bila je ovo veoma zahtjevna utakmica. Catania se branila fenomenalno, a uvijek je teško naći put do gola kada se vaš protivnik tako brani. Međutim, možemo uzdignute glave napustiti teren zbog svega što smo pokazali sinoć", rekao je Ronaldinho i dodao:

"Mislim da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i važno je da ne očajavamo. Ponekad igraš loše i trijumfiraš, a ponekad sjajna igra ne bude nagrađena rezultatom. Sve je to nogomet."

Ac Milan vs. Catania -->Highlights

Kiks protiv Catanie!


Nakon razočaravajučeg poraza od Cesene u 2.kolu Serie A, Milan je opet kiksao sada u 3.kolu i to protiv Catanie, na domaćem terenu nismo ugrabili sva 3 boda već samo 1 bod te remi protiv Catanie. Milan je cijelom utakmicom dominirao i kružio oko gola Catanije, no vrlo malo lopti došlo je do Ibrahimovića te Inzaghija koji su trebali biti udarne igle Milana danas. Lopta je previše bila u posjedu Ronaldinha koji nije imao sa kime kombinirati, te je premalo ulazio u sredinu i u prostor za udarac. Desna strana Milana opet je odigrala katastrofalno, lopta je velikim dijelom utakmice bila na našoj ljevoj strani po kojoj smo bezuspješno napadali. Bilo je premalo inicijative obrambenih igrača da iznesu loptu te pokušaju pomoći Pirlu u prenošenju lopte prema ofanzivcima. Abbiati je opet razočarao, primio je gol koji se rijetko prima, koliko god je lopta bila 'brza' i prošla kroz 'šumu igrača' pa nije bila vidljiva, golman koji brani u klubu kao što je Milan takve bi lopte trebao pokupiti sa pola muke. Poziciju desnog beka i dalje drži Bonera koji očito nije igrač koji treba Milanu. Boateng je uz Seedorfa bio najbolji na terenu, tu je i Inzaghi koji je zabio te promašio zicer u 1.dijelu kada mu je lopta došla ''na kostobran''. Prelijep je gol zabio Capucaeno, a Catania može slaviti bod koji nosi kući sa gostovanja na San Siru.

Saturday 18 September 2010

Inter hoće Kaku!


Inter je odlučio pokušati dovesti Kaku na posudbu u siječnju, no sa nekolicinom uvjeta.
Massimo Moratti oduvijek je imao čudno poslovanje i čudna potraživanja, pa se odlučio na dovođenje Ricarda Kake iz Real Madrida. Iako zvuči pomalo nevjerovatno da Kaka ode u Inter, ovaj talijanski prvak spreman je od Real Madrida tražiti Brazilca u siječnju na posudbu, sa mogućnošću otkupa na kraju sezone za 40 milijuna eura.

Nerazzurri bi Realu plaćali u ratama, odnosno po 10 milijuna u četiri godine, no ne žele ga uzeti dok od Reala ne dobiju garanciju da je Kaka potpuno oporavljen i da nema nikakvih problema sa povredama. Garancija bi trebala stojati u ugovoru, što je dodatni poticaj Real Madridu da uopće ne uđe u pregovore za Brazilca.

Najava--> Ac Milan vs. Catania













Nakon utakmice u srijedu sa Auxereom i pobjede od 2-0 , Milan će večeras ugostiti Cataniu na svom San Siru u 20:45. Evo i vjerojatnih sastava obje momčadi.
AC Milan (4-3-3) – Massimiliano Allegri
Christian Abbiati; Daniele Bonera, Alessandro Nesta, Thiago Silva, Luca Antonini; Kevin-Prince Boateng, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf; Robinho (Inzaghi?), Zlatan Ibrahimovic, Ronaldinho.

Calcio Catania (4-3-1-2) – Marco Giampaolo
Mariano Andujar; Ciro Capuano, Nicolás Spolli, Matías Silvestre, Alessandro Potenza; Marco Biagianti, Ezequiel Carboni, Mariano Izco; Adrian Ricchiuti; Giuseppe Mascara; Maxi López.

Ronaldinho ostaje prvi izbor za izvođača penala!


Trener AC Milana Massimiliano Allegri je potvrdio da će Ronaldinho ostati prvi izvođač kaznenih udaraca za Milan, a da će Ibrahimović i Pirlo biti zamjene.
Asked what is the order of the penalty takers in case of shoot-outs, Allegri said: “Ronaldinho will take the first shot, then Ibrahimovic and Pirlo.”
Na pitanje: "Ako dođe do ''raspucavanja'' tko će biti izvođači?" - Allegri je odgovorio, prvi će pucati Ronaldinho zatim Ibrahimović, a zatim Pirlo."
Brazilac je bio prvi Milanov izbor i prošle sezone, no spominjalo se da bi Pirlo trebao preuzeti tu odgovornost nakon nekoliko 'Ronievih' promašaja. Ali ipak Ronaldinho je prošle sezone zabio 7 golova sa 'bijele točke''.
Zlatan je već pucao jedan penal ove sezone, i promašio!

Blog ponovno u funkciji!

Nakon nekih mjesec dana, mog neozbiljnog i nezainteresiranog rada opet sam dobio želju za vođenjem ovog bloga. Od danas počinjem sa moderniziranjem i uređivanjem bloga. Vijesti će opet biti puno, najmanje 5 na dan. Biti će najava za utakmice,vraćam svoju staru rubriku ''Dan za legende'' ,a svakog ćete vikenda te utorkom gledati Milan u Serie A ,te u Ligi Prvaka. Na blogu će biti live streaming svake Milanove utakmice. Nadam se da ćete posjećivati blog u što većem broju. Hvala, vaš Admin!

Monday 13 September 2010

Moratti: "Nije Zlatan ''fulao'' penal, pogodio je vratnicu!"


Interov predsjednik Massimo Morratti naslađivao se promašajem svog bivšeg igrača Zlatana Ibrahimovića koji je pojačao gradskog rivala Milan...
Za Interove navijače bio je to zaista perfektan dan. Zlatan je pogodio stativu iz penala. Nije to bio poptuni promašaj, ipak je pogodio stativu, ironično će predsjednik Intera Moratti. Ibrahimović je debitirao za Milan na najgori mogući način. 'Rossoneri' su izgubili od Cesene 2-0, a Zlatan je promašio penal.
No osim naslađivanja imao je Morratti još nešto za dodati, ovaj put o svom klubu koji će nakon pobjede nad Udineseom 2-1 na noge Twenteu na startu Lige prvaka.
- Nadam se da se moji igrači mogu nositi s odgovornošću koju imaju kao aktualni pobjednici Lige prvaka. Odgovornost je dobra stvar. Gostovanje kod Twentea će za svakoga biti teško i neugodno, pa tako i za nas. Vjerujem da moji igrači shvaćaju važnost te utakmice – kaže Moratti.

Saturday 4 September 2010

Robinho:"Slavit ću ako zabijem Realu."


Robinho kaže, da zna da ga navijači neće dočekati 'lijepo' kada stigne na Santiago Bernabeu, u dresu Milana.

Milan će se ove jeseni sresti sa Real Madridom u gropnoj fazi Lige Prvaka, a novi igrač Milana, a bivši igrač Reala(M) rekao je da će slaviti ako zabije gol Madrižanima.
"Znam da neću biti ugodno dočekan od navijača Real Madrida, no mislim da ako zabijem gol da ću biti sretan i da ću slaviti"-rekao je brazilac.

Robinhova prva 'dionica' u Europi bila je u Madridu,zatim je za preko 30 mil.€ 2008. prešao u Manchester City,a ovog ljeta je za 18.mil.€ pojačao Milan.

Trener Ac Milana Massimilliano Allegri predložio je da 'fantastična četvorka' igra zajedno, tako da bi Ibrahimovića, Pata, Ronaldinha i Robinha na terenu zajedno mogli vidjeti već ovaj vikend u utakmici sa Cesenom.

Igrači za Ligu Prvaka!

Objavljen je popis igrača Milana za Ligu Prvaka 2010./11., trener Allegri je pred sebe stavio cilj da moramo igrati finale? Evo popisa!
Golmani:Amelia;Abbiati;Roma;

Odbrana:Nesta;Silva,Yepes;Bonera;Sokratis;Zambrotta;Antonini;
Jankulovski;Oddo;

Vezni red:Pirlo;Boateng;Abate;Ambrosini;Seedorf;Flamini;Gattuso;

Napad:Robinho;Ronaldinho;Ibrahimovic;Inzaghi;

Lista B:Pato;Strasser;

Igraci koji nece nastupati u Ligi Prvaka:Onyewu;Montelongo;Odumadi.

Milanello 2.09.2010.

Friday 3 September 2010

AC Milan 2010./11. ?

Evo nekih vrlo kratkih pretpostavki oko tima AC Milana u sljedećoj sezoni.
Vratari:-->

Marco Amelia #1
Ovaj 28-godišnjak se pridružio Milanu ovo ljeto, stigao na jednogodišnju posudbu sa mogučnošću otkupa ugovora na kraju sezone, stigao iz Genove.

Flavio Roma #30
Treći vratar Milana, 36-godišnjak stigao u Milan prošlo ljeto, kao zamjena za Željka Kalca. Vjerojatno će grijati klupu cijele sezone.

Christian Abbiati #32
Očekuje se da će ovaj iskusni 33-godišnjak biti prvi izbor Massimilliana Allegrija.
Došao u Milan 2008. nakon posudbe u Atletico Madrid.

Obrana-->

Oguchi Onyewu #5
28-godišnji amerikanac koji se pridružio Milanu prošlo ljeto nakon odlaska iz Standard Liege-a. Prošlu sezonu nije igrao zbog ozljede, ove sezone će vjerojatno biti zamjena Nesti odnosno T.Silvi.

Alessandro Nesta #13
34-godišnji stoper, još je uvijek jedan od najboljih braniča na svijetu, barem dok nije ozlijeđen. Uz Thiaga Silvu, ''stup'' Milanove obrane.

Sokratis Papastathopoulos #15
22-godišnji desni bek/stoper pridružio se Milanu ovo ljeto. Stigao iz Genove na posudbu. Vjerojatni prvi izbor Allegrija za poziciju desnog beka.

Massimo Oddo #17
33-godišnjak, ovo ljeto obnovio ugovor. Borit će se za mjesto desnog beka, ali nadajmo se da neće igrati jer se nije previše iskazao u pripremnim utakmicama ovog ljeta.

Marek Jankulovski #18
33-godšinjak nije prvi Allegrijev izbor na poziciji lijevog beka, ''grijat'' će klupu i ove sezone.

Gianluca Zambrotta #19
33-godišnjak, igra svoju treću godinu u Milanu. Može odigrati i lijevog i desnog beka. Alternativa Antoniniju.

Bruno Montelongo #22
22-godišnji desni bek, stigao na posudbu iz Club Nacional de River Plate (Montevideo). O njemu se ne zna puno, no može biti dobra alternativa na poziciji beka.

Daniele Bonera #25
Prošle je sezone u nekoliko navrata pokazao da može solidno odigrati na poziciji desnog beka. Po vokaciji- stoper. Teško 'parira' brzim i okretnim igračima.

Thiago Silva #33
25-godišnji stoper Brazila i AC Milana. Najsigurniji branič Milana, ima povjerenje trenera i suigrača. Imao odličnu prošlu sezonu.

Mario Yepes #76
34-godišnjak stigao iz Chieva Verone kao slobodan igrač. Grijat će klupu većim djelom sezone.

Luca Antonini #77
28-godišnji lijevi bek, afirmirao se u solidnog igrača tijekom prošle sezone, kada je imao puno povjerenje Leonarda. Trenutno prvi izbor Allegrija na poziciji lijevog beka.

Vezni red:-->

Gennaro Gattuso #8
32-godišnjak je daleko od forme iz svojih najboljih dana. Nema osigurano mjesto u prvih 11 Allegrijeve momčadi.

Clarence Seedorf #10
34-godišnjak više nije 'mlad' kao nekad. Nema osigurano mjesto u prvih 11, ali može pomoći kad je najteže.

Rodney Strasser #14
20-godišnja mlada nada Milana, priključen prvom timu nakon osvojenog Primavera kupa sa mladom ekipom. Ne može očekivati mjesto u prvih 11, ali može igrati u 'nevažnim' dvobojima poput, utakmica kupa Italije.

Mathieu Flamini #16
26-godišnji francuski defanzivni veznjak, dobiva puno prilika od novog trenera Allegrija, borit će se za mjesto u prvih 11 sa Ambrosinijem i Boatengom?

Ignazio Abate #20
23-godišnjak, dosta brz. Mora poraditi na ostalim vještinama, vjerojatno će sjediti na klupi.

Andrea Pirlo #21
Najbolji playmaker Milana u zadnjih nekoliko godina. Ovaj 31-godišnjak sudjeluje u svakoj akciji. Motor je momčadi.

Massimo Ambrosini #23
Kapetan Milana, defanzivno siguran, no nema sigurno mjesto u timu.

Kevin Prince Boateng #27
23-godišnjak, ovo ljeto stigao na posudbu iz Genove, vrlo jak i vješt. Bit će često korišten u ekipi, ovisi koju će formaciju odabrati Allegri.

Napad:-->

Alexandre Pato #7
Prošle sezone je pokazao kako Milan ne može bez njega. Odlučio presudne utakmice. Kad je zdrav može biti vrlo opasan.

Fillipo Inzaghi #9
37-godišnjak, ovog ljeta u pripremnim utakmicama pokazao da ga se još uvijek ne smije 'odbaciti' ,nema mjesto u prvih 11, ali vrlo dobra zamjena.

Zlatan Ibrahimović #11
28-godišnjak, ovo ljeto ojačao napad Milana dolaskom iz Barcelone. Od njega se očekuje da zabije sve one šanse koje Boriello nije zabio prošle sezone.

Robinho #70
26-godišnji brazilac, zadnjeg dana 'Mercata' stigao u Milan. Brz, prodoran, dobar dribler. Ne zna se hoće li biti u prvoj momčadi ili ''12 igrač''.

Ronaldinho #80
30-godišnjak, blizu je svoje stare forme iz Barcelone, u pripremnim utakmicama pokazao da se bez njega i Pirla teško može kreirati napad Milana.

Nnamdi Oduamadi #90
20-godišnji napadač ''doveden'' iz Primavera tima. Pokazao da ima potencijala i talenta.No, u završnici akcija pokazuje se njegovo neiskustvo.

Allegri: Ja nisam očekivao Robinha, hvala na poklonu!

Trener Milanovih nogometaša Massimiliano Allegri priznao je da ga je iznenadilo to što je klupska uprava odlučila iz Manchester Cityja dovesti Robinha. Drugo veliko pojačanje nakon Zlatana Ibrahimovića.
- Nisam očekivao pojačanje kakvo je Robinho. Rekao bih da je njegov dolazak prekrasan dar predsjednika Berlusconija kojem želim još jednom od srca zahvaliti.
- Ibrahimović? I njegovim sam dolaskom izuzetno zadovoljan - kazao je Allegri.

Ako on tako kaže:Imamo napad za osvajanje LP!


Kakav imamo napad? Sjajan. Takav da možemo računati na ukupnu pobjedu u LP. S ovakvim igračima nemamo se pravo skrivati, veli Inzaghi...
Dolascima Zlatana Ibrahimovića i Robinha Milan je postao klub koji može računati na trofej. Napadački veteran Filippo Inzaghi vjeruje da je moguć i onaj iz Lige prvaka.
- Kakav imamo napad? Fantastičan. Takav da možemo računati na ukupnu pobjedu u Ligi prvaka. S ovakvim igračima nemamo se pravo skrivati - veli Inzaghi koji bi baš nauštrb pridošlih igrača mogao izgubiti svoje mjesto u postavi.
- Meni je čast što sam dio Milanove momčadi. Ipak, imam i ja neke svoje ciljeve, primjerice, volio bih prestići Gerda Müllera - kaže.
Gerd Müller postigao je 68 golova u europskim utakmicama, Inzaghi je na jednom manje, s time da ih je 48 postigao u Ligi prvaka.

Allegri si stavio pritisak: Moramo igrati finale LP-a!

Naša momčad je prvoklasna. S njom moramo barem do finala Lige prvaka, najavio je novi trener Milana Massimiliano Allegri. Naravno, povod njegovim poprilično hrabrim riječima su nova dva napadača Robinho i Zlatan Ibrahimović. Kad njima dodate Ronaldinha i Pata postaje jasno da Milan sada ima vjerojatno najjači napadački kvartet u Europi.
- Mogu li zajedno? Naravno, ali to ovisi od utakmice do utakmice. Dajmo im vremena da se upoznaju najprije - rekao je Allegri, a Ancelotti je samo dodao da je Milan sada moćan.

Wednesday 1 September 2010

Crno-crvena euforija: Milan je opet moćan kao nekada!


Crno-crvena euforija: Milan je opet moćan kao nekada!
Ovdje su se probudili pobjednički snovi i želim biti dio toga. Imat ćemo najbolji napad na svijetu, na potpisivanju ugovora s Milanom rekao je Robinho...
Zašto sam odabrao Milan? Zato što je to najveći klub na svijetu. Da, veći i od Barcelone, rekao je Zlatan Ibrahimović s Milanovim šalom oko vrata i dodao:
- Veselim se što ću igrati s Ronaldinhom i Patom, obojica su strašni igrači.
Jedva 48 sati poslije toga stigao je još jedan takav. Robinho je doletio iz Manchestera i postao posljednji dio napačkoga kvarteta koji utjeruje strah u kosti.
- Ovdje su se probudili pobjednički snovi i želim biti dio toga. Imat ćemo najbolji napad na svijetu, a to ćemo vam uskoro dokazati - rekao je mušičavi Brazilac.
Do prije nekoliko dana činilo se da će i ove sezone “crveno-crni” biti prolaznici. A najveće ovoljetno pojačanje bio je golman Amelia. No sve se promijenilo gotovo preko noći, sad je Milan moćan...
- Nije loše konačno dobiti nekakvu konkurenciju - smireno je rekao Massimo Moratti, predsjednik rivala Intera.
Ali moglo bi mu se obiti o glavu. Njegov Inter trenutačno izgleda kao da ne namjerava zabijati golove ove sezone, a na drugoj strani grada vlada euforija. Prizivaju vremena Van Bastena, Rijkaarda i Gullita, sanjaju o trofejima... Još “samo” treneri Allegri mora nekako pomiriti toliko egotripova u istoj svlačionici. A to je poseban izazov...

Robinho i Ibrahimović poklon navijačima!


Navijači Milana čitavo su ljeto iskazivali nezadovoljstvo slabašnim pojačanjima koja su stizala na San Siro. No, u posljednjih nekoliko dana prelaznog roka, Rossoneri su potpisali dva vrhunska napadača. Riječ je, dakako, o Zlatanu Ibrahimoviću i Robinhu.
Zlatan Ibrahimović stigao je prije nekoliko dana na jednogodišnju posudbu, uz opciju da Milan na kraju sezone može otkupiti njegov ugovor. Danas (utorak) Milanovi navijači su dobili još jedan "poklon" od predsjednika Silvija Berlusconija. Naime, Robinho je potpisao na četiri godine i, po svemu sudeći, posljednje je pojačanje "crveno-crnih".

"Ova dva pojačanja dolaze kao poklon svim navijačima Milana od predsjednika Berlusconija. Robinho će nositi broj 70, dok će Ibrahimović preuzeti Huntelaarovu 'jedanaestku'. Robinhova cijena je 18 miliona eura plus dodatni bonusi", kazao je dopredsjednik Milana Adriano Galliani za Sky Sport 24.

Milan su napustili napadači Marco Borriello (Roma), te Klaas-Jan Huntelaar (Schalke). Spominjao se i dolazak Maxwella iz Barceloen, no Ibrahimovićev menadžer Mino Raiola tvrdi da o tome ništa nije čuo.

"Nikada nisam razgovarao s Milanom o Maxwellu. On je sretan u Barceloni".

Coates dolazi u Siječnju!

Sebastian Coates(19) stoper, te igrač ''Nacional Montevidea'' iz Urugvaja, odgađa transfer u Milan, nakon što se Milanu pridružio Montelongo, željeli su dovesti i Coatesa koji ima španjolsku putovnicu. No, kako tvrdi itasportpress.it njegov transfer u Milan još nije rješen. Vodstvo njegova kluba je odlučilo pričekati do zimskog prijelaznog roka.