Stranice

Friday 3 September 2010

AC Milan 2010./11. ?

Evo nekih vrlo kratkih pretpostavki oko tima AC Milana u sljedećoj sezoni.
Vratari:-->

Marco Amelia #1
Ovaj 28-godišnjak se pridružio Milanu ovo ljeto, stigao na jednogodišnju posudbu sa mogučnošću otkupa ugovora na kraju sezone, stigao iz Genove.

Flavio Roma #30
Treći vratar Milana, 36-godišnjak stigao u Milan prošlo ljeto, kao zamjena za Željka Kalca. Vjerojatno će grijati klupu cijele sezone.

Christian Abbiati #32
Očekuje se da će ovaj iskusni 33-godišnjak biti prvi izbor Massimilliana Allegrija.
Došao u Milan 2008. nakon posudbe u Atletico Madrid.

Obrana-->

Oguchi Onyewu #5
28-godišnji amerikanac koji se pridružio Milanu prošlo ljeto nakon odlaska iz Standard Liege-a. Prošlu sezonu nije igrao zbog ozljede, ove sezone će vjerojatno biti zamjena Nesti odnosno T.Silvi.

Alessandro Nesta #13
34-godišnji stoper, još je uvijek jedan od najboljih braniča na svijetu, barem dok nije ozlijeđen. Uz Thiaga Silvu, ''stup'' Milanove obrane.

Sokratis Papastathopoulos #15
22-godišnji desni bek/stoper pridružio se Milanu ovo ljeto. Stigao iz Genove na posudbu. Vjerojatni prvi izbor Allegrija za poziciju desnog beka.

Massimo Oddo #17
33-godišnjak, ovo ljeto obnovio ugovor. Borit će se za mjesto desnog beka, ali nadajmo se da neće igrati jer se nije previše iskazao u pripremnim utakmicama ovog ljeta.

Marek Jankulovski #18
33-godšinjak nije prvi Allegrijev izbor na poziciji lijevog beka, ''grijat'' će klupu i ove sezone.

Gianluca Zambrotta #19
33-godišnjak, igra svoju treću godinu u Milanu. Može odigrati i lijevog i desnog beka. Alternativa Antoniniju.

Bruno Montelongo #22
22-godišnji desni bek, stigao na posudbu iz Club Nacional de River Plate (Montevideo). O njemu se ne zna puno, no može biti dobra alternativa na poziciji beka.

Daniele Bonera #25
Prošle je sezone u nekoliko navrata pokazao da može solidno odigrati na poziciji desnog beka. Po vokaciji- stoper. Teško 'parira' brzim i okretnim igračima.

Thiago Silva #33
25-godišnji stoper Brazila i AC Milana. Najsigurniji branič Milana, ima povjerenje trenera i suigrača. Imao odličnu prošlu sezonu.

Mario Yepes #76
34-godišnjak stigao iz Chieva Verone kao slobodan igrač. Grijat će klupu većim djelom sezone.

Luca Antonini #77
28-godišnji lijevi bek, afirmirao se u solidnog igrača tijekom prošle sezone, kada je imao puno povjerenje Leonarda. Trenutno prvi izbor Allegrija na poziciji lijevog beka.

Vezni red:-->

Gennaro Gattuso #8
32-godišnjak je daleko od forme iz svojih najboljih dana. Nema osigurano mjesto u prvih 11 Allegrijeve momčadi.

Clarence Seedorf #10
34-godišnjak više nije 'mlad' kao nekad. Nema osigurano mjesto u prvih 11, ali može pomoći kad je najteže.

Rodney Strasser #14
20-godišnja mlada nada Milana, priključen prvom timu nakon osvojenog Primavera kupa sa mladom ekipom. Ne može očekivati mjesto u prvih 11, ali može igrati u 'nevažnim' dvobojima poput, utakmica kupa Italije.

Mathieu Flamini #16
26-godišnji francuski defanzivni veznjak, dobiva puno prilika od novog trenera Allegrija, borit će se za mjesto u prvih 11 sa Ambrosinijem i Boatengom?

Ignazio Abate #20
23-godišnjak, dosta brz. Mora poraditi na ostalim vještinama, vjerojatno će sjediti na klupi.

Andrea Pirlo #21
Najbolji playmaker Milana u zadnjih nekoliko godina. Ovaj 31-godišnjak sudjeluje u svakoj akciji. Motor je momčadi.

Massimo Ambrosini #23
Kapetan Milana, defanzivno siguran, no nema sigurno mjesto u timu.

Kevin Prince Boateng #27
23-godišnjak, ovo ljeto stigao na posudbu iz Genove, vrlo jak i vješt. Bit će često korišten u ekipi, ovisi koju će formaciju odabrati Allegri.

Napad:-->

Alexandre Pato #7
Prošle sezone je pokazao kako Milan ne može bez njega. Odlučio presudne utakmice. Kad je zdrav može biti vrlo opasan.

Fillipo Inzaghi #9
37-godišnjak, ovog ljeta u pripremnim utakmicama pokazao da ga se još uvijek ne smije 'odbaciti' ,nema mjesto u prvih 11, ali vrlo dobra zamjena.

Zlatan Ibrahimović #11
28-godišnjak, ovo ljeto ojačao napad Milana dolaskom iz Barcelone. Od njega se očekuje da zabije sve one šanse koje Boriello nije zabio prošle sezone.

Robinho #70
26-godišnji brazilac, zadnjeg dana 'Mercata' stigao u Milan. Brz, prodoran, dobar dribler. Ne zna se hoće li biti u prvoj momčadi ili ''12 igrač''.

Ronaldinho #80
30-godišnjak, blizu je svoje stare forme iz Barcelone, u pripremnim utakmicama pokazao da se bez njega i Pirla teško može kreirati napad Milana.

Nnamdi Oduamadi #90
20-godišnji napadač ''doveden'' iz Primavera tima. Pokazao da ima potencijala i talenta.No, u završnici akcija pokazuje se njegovo neiskustvo.

No comments :