Stranice

Sunday 29 August 2010

Ibrahimović u Milanu: "Sada želim osvojitit sve."


Osmijeh je opet na mom licu. Odabrao sam AC Milan jer je jedan od najboljih klubova na svijetu, veći čak i od Barcelone, rekao je Ibrahimović...
Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović (29) seli iz Barcelone u AC Milan na jednogodišnju posudbu, potvrdio je novinarima u Barceloni izvršni direktor Milana Adriano Galliani...
- Dogovorili smo s Barcelonom jednogodišnju Zlatanovu posudbu, te opciju otkupa ugovora nakon njezina isteka za 24 milijuna eura - rekao je ponosni Galliani dodavši:
- U ponedjeljak će Zlatan doći k nama podvrgnuti se liječničkom pregledu, te nakon toga potpisati ugovor.Švedski je centarfor prošle godine došao iz Intera u Barcelonu kao velika želja trenera Josepa Guardiole u novčanoj protuvrijednosti od 70 milijuna eura (Samuel Eto'o plus 40 milijuna eura).Već je na prvi pogled jasno koliko je Barcelona na tom poslu izgubila, s obzirom da su realne mogućnosti Ibrahimovićeva povratka na Nou Camp minimalne.
IBRA: SADA ŽELIM SVE OSVOJITI S MILANOM
Osmijeh je opet na mom licu. Odabrao sam AC Milan jer je jedan od najboljih klubova na svijetu, veći čak i od Barcelone, rekao je novi nogometaš Milana Zlatan Ibrahimović...
Švedski je 28-godišnji centarfor u subotu postao igrač Milana nakon što je vodstvo kluba sa San Sira dogovorilo uvjete njegove jednogodišnje posudbe iz Barcelone. Nakon što ona istekne, Milan će imati pravo otkupa preostalih triju godina Ibrahimovićeva ugovora s Barcelonom, i to za 24 milijuna eura, ili osam milijuna eura po svakoj od preostalih sezona ugovora.
- Vrlo sam sretan ishodom pregovora, jer situacija nije bila nimalo laka. Otišao sam iz Intera u Barcelonu prošlog ljeta s velikom motivacijom kako bih napravio nov iskorak u karijeri. No, ne pođe uvijek sve onako kako se zamisli – izjavio je Ibrahimović nakon završetka posla.
- Zašto sam izabrao Milan? Zato jer se radi o jednom od najvećih klubova svijeta, klubu sjajne tradicije, većem čak i od Barcelone. Radujem se igranju s Ronaldinhom i Patom. Mislim da bismo mogli tvoriti fantastičan napadački tercet. Sad je sve na nama. Milanovi će navijači sasvim sigurno imati ove sezone jako puno zabave.
Na pitanje što će na sve reći Interovi navijači, čiji je Ibrahimović bio ljubimac, Šveđanin je rekao:
- Mislim da u ovom trenutku Interovi tifozi nemaju neke naročite potrebe frustrirati se zbog mene s obzirom na to da su bez mene osvojili sve što se osvojiti moglo. Ja, međutim, sada s Milanom želim osvojiti sve što se može: Ligu prvaka, scudetto, sve moguće...
- Jesam li se pozdravio s Guardiolom? Nisam. Mislim da je u ovom trenutku tako najbolje - rekao je na kraju povratnik u Seriju A, jedan od rijetkih igrača koji je igrao u redovima triju najslavnijih talijanskih klubova, Juventusu, Interu i sada Milanu.
Ibrahimović, koji je već u subotu navečer telefonski razgovarao s vlasnikom kluba i talijanskim premijerom Silvijem Berlusconijem, u Milano će doputovati u nedjelju. Liječnički pregled i potpis ugovora očekuju ga u ponedjeljak.

No comments :