Stranice

Thursday 26 August 2010

Galliani: Pregovori su otvoreni, ali još smo daleko od dogovora


Dopredsjednik talijanskog nogometnog giganta Milana Adriano Galliani doputovao je tijekom dana u Barcelonu, gdje je ručao s Barceloninim predsjednikom Sandrom Rosellom i sportskim direktorom Andonijem Zubizarettom...

Povod je bio, kako se posljednjih dana po svjetskim medijima i pisalo, potencijalni transfer Barceloninog napadača Zlatana Ibrahimovića u Milan.

- Ostat ću u Barceloni još sutra, budući su razgovori u tijeku. Zasad ne mogu ništa konkretno reći, ni pozitivnog ni negativnog, ostao je još dug put do dogovora. Jesam li dosad razgovara s Ibrom? Ne, nisam još. Moja je želja povesti ga sa sobom natrag u Milano – komentirao je Galliani, uz dodatak da ako bude potrebno može ostati u Barceloni i pregovarati s Barceloninim predstavnicima do zatvaranja prijelaznog roka 31. kolovoza.

U Milanu žele Ibrahimovića dovesti na posudbu u sljedećih godinu dana i u tom periodu u suprotnom smjeru poslati Marca Borriella budući si ne mogu priuštiti otkup Ibrahimovićeva ugovora, čija se vrijednost prema Transfermarktu procijenjuje na 46 milijuna eura.

S druge strane, Ibrahimovićev je agent Mino Raiola rekao da njegov klijent nije spreman otići na posudbu.

- U obzir dolazi samo četverogodišnji ugovor. Ibrahimović će otići samo ako je riječ o trajnom ugovoru, ali zasad s Milanom nije ništa dogovoreno.

Ukoliko na kraju ipak zaigra za Milan, Ibrahimoviću će to biti treći klub u Seriji A čije će boje braniti, nakon Juventusa i Intera.

Švedski napadač je u Barcelonu stigao prije godinu dana iz Intera u transferu vrijednom oko 50 milijuna eura uz Samuela Eto'a kao nadoplatu. Zabio je prošle sezone 21 gol u svim natjecanjima, no u Barceloni nisu bili posve zadovoljni njegovim izvedbama, što su i dokazali kupnjom Davida Ville iz Valencije.

No comments :